Fransa'dan Türkiye'ye 'yardıma hazırız' mesajı

Fransa'dan Türkiye'ye 'yardıma hazırız' mesajı

Son dönemde Ankara ile kriz yaşayan Fransız hükümeti, İzmir ve Yunan adalarında meydana gelen deprem nedeniyle Türkiye ve Yunanistan'a destek mesajı yayımladı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ege Denizi'nde Türkiye ve Yunan adalarını etkileyen güçlü deprem meydana geldiğine dikkat çeken Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, şu açıklamayı yaptı:

 "Fransa, bu korkunç sınavın üstesinden gelmek için Türk ve Yunan halklarının yanındadır. Bu ülkelerin hükümetlerinin istemeleri halinde, Fransız yardımları bölgeye anında ulaştırılır."

ERDOĞAN'I UYARMIŞTI

Önceki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransız mallarını boykot çağrısı üzerine İçişleri Bakanı Darmanin Ankara'nın Fransa'nın içişlerine karışmaması yönünde açıklama yapmıştı.

Doğu Akdeniz, Dağlık Karabağ ve Charlie Hebdo karikatürleri gibi konular üzerinden Türkiye ile Fransa, son dönemde gerginlik yaşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN