Futbolda taraftarlar maçlara dönüyor: Localara seyirci alınacak

Futbolda taraftarlar maçlara dönüyor: Localara seyirci alınacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 17 Ekim'den itibaren lig ve kupa maçlarında locaların yüzde 50 kapasitesi kadar seyircinin stada alınacağını açıkladı.

Türk futbolunda tribüne dönüş localardan başlıyor. Futbol Federasyonu, 17 Ekim'den itibaren lig ve kupa maçlarında localara yüzde 50 kapasiteyle taraftar alınacağını duyurdu.

Federasyondan yapılan açıklamada, TFF Sağlık Kurulu'nun protokolü ile belirlenen tüm sağlık tedbirlerinin uygulanması şartıyla kararın alındığı belirtildi.

17 EKİM'DE BAŞLIYOR

Buna göre; Süper Lig, TFF 1. Lig, 2. ve 3. Lig ile Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarını kapsayan uygulama, 17 Ekim 2020 tarihinden itibaren başlayacak. Uygulamanın detayları ilerleyen günlerde açıklanacak.

TFF Başkanı Nihat Özdemir daha önce yaptığı açıklamada takımların maçları seyircili oynama değinerek, "Türkiye'de pandeminin seyrini hep birlikte takip ediyoruz. Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulumuz da bu işin üzerinde. Sürekli görüşme halindeyiz. Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu da bu işin üzerinde. Biz de maçları seyircili oynatmak istiyoruz, neredeyse yüzde 10 kapasiteli oynamasına da razı olduk ama Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu müsaade etmiyor. Önümüzdeki günlerde pandemi de bir rahatlama olursa görüşmelerimizi devam ettirerek bütün liglerimizi az da olsa, taraftarla hiç olmazsa localarımızı açarak liglerimize devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN