Galata Kulesi’ne ‘müzelik’ açılış

Galata Kulesi’ne ‘müzelik’ açılış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredilen Galata Kulesi’nin hukuki süreci devam ederken Bakanlık, ‘Beyoğlu Kültür Yolu’ projesi kapsamında müzeye dönüştürdüğü kulenin açılışını yaptı.

SALİHA SULTAN / KARAR 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü arasında ihtilafa neden olan Galata Kulesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Restorasyonla müzeye dönüştürülen kulenin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kuleyi 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu’nu kutlayarak açtıklarını belirterek “Galata Kulesi’nin bundan önceki ağır restorasyon 1967’de tamamlanmıştı ama o zaman yeme içme ağırlıklı bir işlevle tamamlanmıştı. Günümüz açısından kabul edilebilir bir işlev değildi. O yüzden biz Bakanlık olarak binanın İstanbul’un cazibe noktası olduğunu da göz önünde tutarak işlevini müze, kalıcı ve geçici sergi alanları olarak yeniden yapılandırdık” dedi.

Bakan Ersoy kulenin ayrıca İstanbul’un diğer kültür varlıklarına yönlendirme merkezi olarak da kullanılacağını kaydetti. Açılışta İstanbul’un Kurtuluşu Galata Kulesi’ne Atatürk ve Türk bayrağı yansıtılarak kutlandı. Kuleden yansıyan görsel şölen Beyoğlu’nda bulunan vatandaşların yanı sıra sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Açılışta sanatçı Zeynep Bastık Canlı TV ve Sosyal Medya konseri sahne aldı.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN