Galatasaray, 17 yıl aradan sonra ilk kez Konyaspor'a yenildi

Galatasaray, 17 yıl aradan sonra ilk kez Konyaspor'a yenildi

Süper Lig'in 17. haftasında Konyaspor sahasında Galatasaray'ı 4-3 mağlup etti. Maçta Konyaspor'da teknik direktör İsmail Kartal kırmızı kart görürken, Sarı-kırmızılı ekip, 17 yıl aradan sonra ilk kez Konya'ya yenildi.

Süper Lig'in 17. hafta mücadelesinde Konyaspor ile Galatasaray karşılaştı. İlk yarım saatte neredeyse hiç pozisyonun olmadığı maçın kalan 60 dakikasında ise tempo bir an olsun düşmedi. 39'da Erdon Daci, Konyaspor'u 1-0 öne geçirirken, 45'2'de Diagne bu gole yanıt verdi ve ilk yarı 1-1 sona erdi. 

Mücadelenin ikinci yarısı da golle başladı. 46'da Daci ev sahibi ekibi bir kez daha öne geçirdi ve durum 2-1 oldu. Pes etmeyen Galatasaray, 74'te Linnes'in düşürülmesi sonrası penaltı kazandı. Diagne'nin vuruşunu Sehic kurtardı. Ancak hakem kalecinin vuruştan önce kale çizgisini terk ettiğine hükmederek penaltıyı tekrarlattı. Diagne bu kez hata yapmadı ve skor 2-2'ye geldi. 

g2.jpg

Konyaspor, 82. dakikada kazandığı penaltıyı Uğur Demirok ile gole çevirdi ve durum 3-2 oldu. 90+2'de bu kez sahneye Kravets çıktı ve attığı golle skoru 4-2 yaptı. 90+5'te Oğulcan Çağlayan'ın golü Galatasaray'a yetmedi ve Konyaspor sahadan 4-3 galip ayrıldı. 

Bu sonuçla Süper Lig'de 17 yıl aradan sonra Galatasaray'ı deviren Konyaspor puanını 25'e yükseltirken, Galatasaray ise 30 puanda kaldı. 

g1.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR

KIRMIZI KART! Konyaspor’da teknik direktör İsmail Kartal yedek kulübesindeki itirazları nedeniyle kırmızı kartla tribüne gönderildi. 

GOL! Diagne ikinci penaltı atışını gole çevirdi ve durumu 2-2’ye getirdi. 

KAÇIRDI! Diagne topun başına geçti ve kaleci Sehic penaltıyı kurtardı. Ancak vuruş esnasında Sehic’in ayağı çizgide olmadığı için atış tekrarlanacak.  

PENALTI! Galatasaray 74’üncü dakikada Martin Linnes’in ceza sahası içinde yerde kalmasıyla penaltı kazandı. 

70′ Konyaspor hızlı geldi, sol kanatta topla buluşan Shengelia ortadaki Jevtovic’i gördü onun vuruşunda top auta gitti. 

59′ Konyaspor sağ kanattan etkili geldi, içeriye çevrilen topu kaleci Okan uzaklaştırdı. 

GOL! İkinci yarı Konyaspor’un golüyle başladı! Santradan 50 saniye sonra Konyaspor’da soldan yapılan ortaya Daci iyi bir vuruş yaparak ikinci golünü attı ve Konya’yı 2-1 öne geçirdi. 

g3.jpg

İLK YARI SONA ERDİ

GOL! Galatasaray Diagne ile beraberliği yakaladı. Sağ kanattan Oğulcan’ın ortasında ceza sahası içinde müsait pozisyonda topu ağlara gönderen Diagne golden sonra Omar’ın formasını açtı. Maçta ikinci şut gol oldu. 

43′ Luyindama’nın uzun pasında savunmanın arkasına sarkan Diagne’nin vuruşunda top farklı şekilde auta gitti. 

GOL! 39′ Konyaspor atağında sağ kanatta topla buluşan Skubic içeriye çevirdi, Daci’nin vuruşunda top ağlara gitti ancak ofsayt bayrağı kalktı. VAR’dan gelen karar sonrası Arda Kardeşler golü verdi. Maçtaki ilk isabetli şut gol oldu.  

36′ ÇOK NET KAÇTI! Galatasaray’ın sağ kanattan Ömer’le kullandığı serbest vuruşta Sehic’i geçen topa arka direkte Diagne boş pozisyonda kafayı vurdu ancak top az farkla auta gitti. 

29′ Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında ceza alanına çevrilen topa Emre rövaşeta denedi ancak savunma zamanında araya girdi. 

23′ Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Saracchi’nin ceza alanına yaptığı orta doğrudan dışarı gitti. 

13′ Konyaspor orta alanda kaptığı topla hızlı çıkmak istedi ancak Luyindama zamanında araya girerek tehlikeyi önledi. 

6′ Konyaspor sağ kanattan geldi, Cikalleshi’nin çevirdiği topu Luyindama kornere gönderdi. 

Arda Kardeşler’in ilk düdüğüyle mücadeleye Galatasaray başladı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN