Galatasaray TBF'ye öfke saçtı

Galatasaray TBF'ye öfke saçtı

ABD'li oyuncu Lynetta Kizer'ı çifte lisansla oynattığı gerekçesiyle Fenerbahçe karşısında hükmen mağlup ilan edilen Galatasaray Kulübü ile Basketbol Federasyonu arasındaki kriz büyüyor.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yaşanan Lynetta Kizer krizi yeni bir boyut kazandı.

Hürriyet'in haberine göre hatırlanacağı üzere 28 Kasım 2015'te Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşma öncesinde Fenerbahçe, basketbol camiasını uyarıcı bir duyuru yayınlayarak, sarı kırmızılı takımın kadrosunda yer alan Kizer'in çifte lisans aldığını, kendilerine karşı oynaması durumunda itiraz edeceğini bildirmişti.

Galatasaray Kizer'ı Fenerbahçe maçında oynattı ve sarı lacivertlilerin itirazı sonucunda 48 saat içinde toplanan Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu 20-0 hükmen mağlup ilan etti.

Sarı kırmızılı kulüp de Tahkim Kurulu'na yasal itiraz süresi olan 10 gün içinde başvurdu. 11 sayfalık bir dilekçe hazırlayan Galatasaray yöneticileri ayrıca sözlü savunma talebinde bulundu.

Tahkim Kurulu 11 Aralık'ta yazı gönderdi

Galatasaray'ın itirazını değerlendirmeye alan Tahkim Kurulu, 11 Aralık'ta sarı kırmızılılara bir yazı göndererek, 16 Aralık saat 15.30'da yapılacak duruşmada sözlü savunma yapabileceklerini bildirdi.

Kurul, bu gelişmeyi Türkiye Basketbol Federasyonu'na (TBF) da bildirdi ve, 'Savunmanızı hazırlayın, duruşmada sizi de dinleyeceğiz' dedi.

TBF yetkilileri ise Tahkim Kurulu'nun belirlediği sürenin çok kısa olduğunu öne sürerek, "Bu kadar kısa zamanda savunma hazırlayamayız. Duruşmayı daha ileri bir tarihe alın" talebinde bulundu.

Ancak, TBF'nin bu isteği Galatasaray yöneticilerinden büyük tepki gördü. Sarı kırmızılılar, "Bizi 48 saat içinde hükmen mağlup ilan eden Basketbol Federasyonu'nun savunma için verilen 5 günlük süreyi az bulması çok manidar" diye konuştular.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN