Garanti Bankası resmen İspanyollara devredildi

Garanti Bankası resmen İspanyollara devredildi

Garanti Bankası'nda Doğuş Grubu'na ait hisselerin büyük çoğunluğu İspanyol BBVA'ya devredildi.

İspanyol bankacılık devi BBVA'nın Garanti Bankası'ndaki Doğuş Grubu paylarını devralma süreci tamamlandı. BBVA'nın yüzde 9,95'lik payı devralmasıyla Doğuş Grubu'nun Garanti Bankası'nda sadece yüzde 0,05 payı kaldı.

KAP'a Doğuş Grubu'ndan gelen açıklama şöyle:

"21 Şubat 2017 tarihinde yapılan duyuruda belirtildiği üzere, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A.(BBVA)'nın Doğuş Grubu'ndan satın almak üzere anlaşmaya vardığı T. Garanti Bankası A.Ş.'nin çıkarılmış toplam sermayesinin %9,95'ini temsil eden payların BBVA'ya devri, ön şartların gerçekleşmesiyle tamamlanmış bulunmaktadır."

BBVA S.A. açıklamasında da şu ifadeler kullanıldı:

"Piyasaya 21 Şubat 2017 tarihinde açıklanan pay alım sözleşmesi tahtında ve bu sözleşmedeki tüm ön şartların yerine getirilmesinin ardından, bugün itibariyle, BBVA, Türkiye Garanti Bankası A.Ş.'nin toplam çıkarılmış sermayesinin yüzde 9.95'inin devralınmasını tamamlamış ve dolayısıyla Garanti Bankası'nda BBVA'nın toplam payı %49,85'e çıkmıştır."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN