Gayrimenkulden 6 milyar dolar geldi

Gayrimenkulden 6 milyar dolar geldi

Konutder Başkanı Altan Elmas, 2019’da gayrimenkul sektörü vasıtası ile Türkiye’ye 6 milyar dolarlık bir girdiğinin olduğunu söyledi. Elmas “2020’de bu rakamı 8 milyar dolara çıkarmayı ümit ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcılar Derneği (Konutder) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, sıfır konut satışının sektör için büyük önem taşıdığını söyledi.

Elmas, kamu bankalarının sıfır evler için kredi faizini düşürerek çok önemli bir adıma öncülük ettiğini belirterek, “Bu adım sıfır konutları avantajlı hale getirdi. Toplam satışların içinde sıfır konut satışının artması, inşaat sektörümüzün ve dolayısıyla ülke ekonomimizin büyümesi anlamına gelmektedir. Vatandaşlarımız sıfır konutlara yönlendirildikçe enerji verimliliği elde edilecek ve depremin yıkıcı etkisi büyük ölçüde azaltılmış olacak. Bu nedenle, yeni biten harç ve KDV indiriminin uzatılmasını talep ediyoruz” dedi.

SEKTÖRDEKİ İVMELENME 2020'DE DE SÜRECEK

Elmas, yabancı uyruklulara yönelik satışlarda kaydedilen ivmenin 2020’de de devam edeceğini dile getirdi. Yabancıların taşınmaz alması ile gayrimenkul yatırım fonundan katılma payı satın alması arasında bir fark bulunmadığına işaret eden Elmas, “Gayrimenkul yatırım fonu katılma payı alarak vatandaşlık kazanılmasına ilişkin tutarın 250 bin dolara indirilmesinin uygun olacağını düşünüyoruz. Gayrimenkul sektörünün ülkemize döviz kazandırmaya devam edeceğini memnuniyetle vurguluyoruz. 2019’da yaklaşık 6 milyar dolar döviz girdisi sağladık, 2020’de bu rakamı 8 milyar dolara çıkarmayı ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞLAR KAZANÇLI ÇIKACAK"

Altan Elmas, 2019’da sınırlı sayıda yeni ruhsat alındığını, ruhsat sayısındaki bu düşüşle ve stokların gün geçtikçe erimesiyle mevcut konutların değerinin artacağını, yeni konutların ortalama yüzde 40-50 arası daha pahalıya mal edileceğini dile getirdi. Vatandaşlara bu gelişmeler ışığında tavsiyede bulunan Elmas “Bu süreçte konut alan vatandaşlarımız bu fiyat ve oranlarla ciddi anlamda kazançlı çıkacaklardır” diye konuştu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN