Gaziantep sınırında 1 terörist yakalandı

Gaziantep sınırında 1 terörist yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı, dün düzenlenen operasyonlarda, Gaziantep'ten ülkeye girmeye çalışan bir teröristin yakalandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına göre, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçlerince gerçekleştirilen yol kontrolü ve Batman merkezde düzenlenen operasyonda birer terörist yakalandı. Gaziantep'in İslahiye ilçesinde sınırdan yasa dışı yollarla ülkeye girmeye çalışan terör örgütü üyesi gözaltına alındı.

Hakkari merkezde mayın/el yapımı patlayıcı aramasında köy yolunda gömülü 300 kilogram amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış kablo düzenekli el yapımı patlayıcı tespit edildi. Patlayıcı güvenlik güçlerinde kontrollü imha edildi. Ayrıca bombalı bir eylemde kullanılacağı değerlendirilen sahte plakalı çalıntı bir araç bulundu

Iğdır merkezde yapılan arazi aramasında da 350 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi.

AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN