Gelecek Partili isimlerden Erol Mütercimler'e art arda sert tepkiler

Gelecek Partili isimlerden Erol Mütercimler'e art arda sert tepkiler

Gelecek Partili isimler, Erol Mütercimler’in İmam Hatipliler için kullandığı ifadelere sert tepki gösterdi. Genel Başkan Yardımcısı Ün, ‘Bir imam hatipli olarak imam hatiplileri kutsayan da şeytanlaştıran da söylemlerin karşısındayım’ ifadelerini kullanırken, Kurucular Kurulu Üyesi Özdağ da, ‘Bu ülkenin her bir kesimi saygıdeğerdir. İHL’si de diğerleri de bizim için saygıdeğerdir’ dedi.

Yazar Erol Mütercimler, katıldığı canlı yayında imam hatiplilerle ilgili tepki toplayan ifadeler kullandı. Mütercimler imam hatip mezunlarını kast ederek, “Buradan mezun olanlar karşımıza sahtekar, cinsi sapık olarak çıkıyor” dedi. Sosyal medyada gündem olan bu sözleri her kesimden vatandaş kınarken, Gelecek Partili isimler de tepkilerini peş peşe dile getirdi. Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Selçuk Özdağ, “Bu ülkenin her bir kesimi saygıdeğerdir. Hiçbirini birbirinden ayırmayız. Ve hiçbir kötü örnek üzerinden belli bir kesime yönelik bir genelleme yapmayız. Bu bizim milletimize olan saygımızdan, inancımızdan gelmektedir. İHL’si de diğerleri de bizim için saygıdeğerdir” ifadelerini kullandı.

İşte o tepkiler…

ALÇAK İFTİRAYI SANA İADE EDİYORUM

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Feramuz Üstün, Mütercimler’in tepki toplayan sözlerine karşı, “Milletin masum Çocuklarına attığın alçak iftirayı sana iade ediyorum, Erol Mütercimler” ifadelerini kullandı.

NEFRETLE KINIYORUM

Gelecek Partisi İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vahdettin İnce, Mütercimler’in sözlerine sert tepki gösterdi.

İnce, “Bir İmam-Hatip Lisesi mezunu olarak Erol Mütercimler’in İHL mezunları ile ilgili sözlerini nefretle kınıyorum” dedi.

BURADA HAKARET VE İFTİRA VAR

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, Mütercimler’in skandal sözleriyle ilgili “Bir imam hatipli olarak imam hatiplileri kutsayan da şeytanlaştıran da söylemlerin karşısındayım.

Burada sosyolojik bir değerlendirme yok nefret duygularıyla edilen hakaret ve iftira var sadece” ifadelerini kullandı.

ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, “İmam-Hatip Camiasına genelleme yaparak yapılan hakaret çok çirkin ve saygısız bir bakış açısı. Bu yakışıksız konuşmasından dolayı Erol Mütercimler’i kınıyor ve İmam Hatiplilerden özür dilemeye davet ediyorum” dedi.

BU ÜLKENİN HER KESİMİ SAYGIDEĞERDİR

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da Mütercimler’in sözlerini eleştirdi. Özdağ, konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yayımladı. İşte Özdağ’ın o açıklaması:

Koalisyon sözcülerinin uzunca bir süredir, her bir değerimizi bilinçli bir şekilde kutuplaştırıcı bir özne haline getirmesi maalesef tüm kesimlere sirayet etmektedir. Başta Cumhur Reisi olmak üzere herkes söylemlerinde üslup ve içerik olarak Milletimize örnek olmak durumundadır.

Halk; Siyasetçilerin, kanaat önderlerinin, akademisyenlerin ve halkın karşısına çıkan diğer herkesin aynasıdır. Ne görürse onu örnek alır. Toplumu ayrıştıran ve birbirine düşmanlaştıran söylemlerin ne acılara sebep olduğu tarihimizin yüz kızartan sayfalarında yerini almıştır.

Milletimizi, inanç, ırk, mezhep, dil ve cinsiyet değerleri üzerinden ayrıştırmak ve kötü örnekler üzerinden bazı kesimleri tümden tahkir etmek, genellemek bütünüyle akıl dışıdır. Hele ki bunu halkımızın saygı gösterdiği ve sevdiği bir akademisyenin yapması kabul edilemez.

Nitekim milletimizin büyük bir kesiminin ayrı bir değer atfettiği İHL mezunları ve camiası hakkında dile getirilen yakışıksız genelleme büyük bir üzüntü yaratmıştır. Maksadını aştığını düşündüğüm bu sözlerin, sahibi tarafından en kısa zamanda tashih edileceğini umuyorum.

Bu ülkenin her bir kesimi saygıdeğerdir. Hiçbirini birbirinden ayırmayız. Ve hiçbir kötü örnek üzerinden belli bir kesime yönelik bir genelleme yapmayız. Bu bizim milletimize olan saygımızdan, inancımızdan gelmektedir. İHL’si de diğerleri de bizim için saygıdeğerdir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN