Gelecek Partili Kurbanoğlu’ndan Doğu Türkistanlılara destek

Gelecek Partili Kurbanoğlu’ndan Doğu Türkistanlılara destek

Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Kurbanoğlu, ÖZGÜR-DER'in düzenlediği Doğu Türkistan'a destek mitingine katıldı: Hükümete yakın medyadan hiçbir kuruluşun yer almaması manidar.

Türkiye’de yaşayan Doğu Türkistanlılar Çin’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir süredir nöbet tutarken bugün ÖZGÜR-DER de konsolosluk önünde bir protesto gösterisi düzenledi. 

Çin’in Uygur Türkleri’ne yönelik baskılarının ve asimilasyon politikalarının protesto edildiği mitinge Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Kurbanoğlu da katılırken, gazeteci olarak ise sadece Adem Özköse protesto mitinginde bulundu. 

Özgür-Der, “Asimilasyon politikasına direnen Doğu Türkistanlı Müslümanların yanındayız” pankartı ile burada bekleyenlere destek oldu.  

Kamplarda bulunan aile fertlerinin fotoğraflarının bulunduğu pankartları taşıyan Uygur Türkleri, aile üyeleriyle görüşme taleplerini yineliyor. 

ÖZGÜR DER: YANINIZDAYIZ

Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya, ziyarette yaptığı açıklamada, Uygur Türklerinin yanında olduklarını kaydetti. 

Kaya, “BM’nin 1948 tarihli Soykırım Sözleşmesine göre bir halkı toptan imha etmek ya da onları etnik veya dini kimliklerinden ötürü zor şartlarda yaşamaya, kimliklerini tahribe yönelmek, çocuklarını alıkoymak soykırımdır. Çin, yüzlerce yıldır Müslüman kardeşlerimizi asimile etmeye yani soykırıma tabi tutmaya çalıştığını bir şekilde gösteriyor” diye konuştu. 

Doğu Türkistanlıların yüzlerce yıldır kendi topraklarında onurlarıyla yaşadıklarını dile getiren Kaya, Çin’in ortaya koyduğu terör argümanlarının gerçeği yansıtmadığını kaydetti. 

GAZETECİ OLARAK SADECE ÖZKÖSE KATILDI

Gazeteci Adem Özköse de bir açıklama yaparak Uygur Türklerinin eylemlerine devam edeceklerini söyledi. 

Özköse, “17 gündür burada yağmurun çamurun altında nöbet tutan, ailelerini isteyen kardeşlerimizin mücadelesini tebrik ediyorum. 17 gün direndiler ve bu direniş ilk meyvesini verdi. Çin Konsolosu kardeşlerimizle görüşmeyi, dilekçeyi almayı kabul ettiler. Kardeşlerimiz, aileleri özgür olana kadar direnme kararı aldılar. Ailelerinin seslerini duymak istiyorlar” diye konuştu. 

KURBANOĞLU: HÜKÜMETE YAKIN MEDYADA YER ALMAMASI MANİDAR  

Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Kurbanoğlu da kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda protesto mitinginden videolara yer verirken alandaki izlenimlerini ise şöyle aktardı: 

Bugün Çin konsolosluğu önünde 17 gündür anaları, babaları, kardeşleri için nöbet tutan ailelerle ÖZGÜR-DER’in dayanışma eyleminde idik. Öğrendik ki Adem Özköse dışında ulusal medyadan bir Allah’ın kulu çekim yapmaya gelmemiş ve eylemi bitirmeleri için “ikna” dayatması başlamış. 

Eyleme çekime gelen 1-2 medya kuruluşu hariç, A Haber gibi hükümet medyasından hiçbir ilginin olmaması oradaki insanlar için üzücü olduğu kadar, iktidar açısından da başka söze yer bırakmayacak ölçüde manidar ve hali pürmelalin göstergesi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN