Gelecek Partisi Sözcüsü Temurci: Libya konusunda tavrımız net

Gelecek Partisi Sözcüsü Temurci: Libya konusunda tavrımız net

Kurucu iller İstanbul, Ankara ve Konya'da teşkilat başkanlarını kamuoyuna duyuran Gelecek Partisi'nde Sözcü Selim Temurci, "Biz muhalefet partisiyiz. Muhalefetin bir etiği olması gerektiğine inanıyoruz. Gelecek Partisi olarak yanlışa muhalefet, doğrunun ise her zaman yanındayız" dedi.

Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Toplantısı sonrası Parti Sözcüsü Selim Temurci tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Kanal İstanbul'un yapımına iktidarı destekleyenler ve desteklemeyenler olarak bakılmaması gerektiğini söyleyen Temurci, Mehmetçiğin Libya'da muharip güç olarak sahada olmaması gerektiğini ifade etti.

Gelecek Partisi tarafından yapılan açıklamanın satır başları şu şekilde:

"KANAL İSTANBUL'UN YAPILMASINA TARAFTAR DEĞİLİZ"

Kanal İstanbul iktidarı destekleyenlerin veya desteklemeyenlerin meselesi değildir. Bu meseleye takım tutar gibi fanatik bir gözle bakmamak gerekir, İstanbul hepimizin, Türkiye hepimizindir. Gelecek Partisi olarak Kanal İstanbul'a bakış açımız budur. Konuyla ilgili bilimsel verilere dayanan çok güzel bir rapor yayımladık. Gelecek Partisi asla ve asla Kanal İstanbul'un yapılmasına taraftar değildir.

"ASKERİMİZ LİBYA'DA MUHARİP GÜÇ OLARAK SAHADA OLMAMALI"

Libya konusunda tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk. Türkiye'yi Akdeniz'in içine hapsedecek uygulamalara karşı, Türkiye'nin güvenliği için yapılan anlaşmayı oldukça değerli görüyoruz.

Daha önce de Türk askerimizin muharip bir güç olarak sahada olmasını istemediğimizi belirtmiştik. Cumhurbaşkanımız da askerimizin muharip bir güç olarak sahada olmayacağını söyledi.

Türkiye'nin rasyonel bütün diplomasi araçlarını kullanarak bölgede huzuru sağlamak için gerekli adımları atacağına inanıyoruz. Bu konuda çabalarımıza da devam edeceğiz.

"TÜİK ENFLASYON VERİLERİ, TOPLUMDA SORGULANIR RAKAMLARDIR"

TÜİK'in açıkladığı bir enflasyon rakamları ile vatandaş olarak bizim yaşadığımız enflasyon arasında fark var. Tarımsal ürünlerde yüzde 30'un üzerinde bir fiyat artışı görüyoruz. TÜİK enflasyon verileri toplumda sorgulanır rakamlardır. Şayet toplumda böyle bir durum varsa bunun hesabını ülkeyi yönetenler çok zor verirler. Merkez Bankası, TÜİK gibi yapı yapıların bağımsız olması gerekir. Bağımsız izleme kurulları enflasyondan başlayarak ekonomiyi takip etmelidir.

"BİZ YALNIZCA YANLIŞA MUHALEFETİZ"

Gelecek Partisi olarak muhalefet partisiyiz. Muhalefetin bir etiği olması gerektiğine inanıyoruz. Biz Gelecek Partisi olarak yanlışa muhalefet, doğrunun ise her zaman yanındayız.

"3 İLDE KURUCU BAŞKANLARIMIZI BELİRLEDİK"

Bugün itibariyle kurucu il başkanlarımızı belirlemeye başladık. İstanbul, Ankara ve Konya illerimizde kurucu il başkanlarımızı belirledik. İstanbul'da İsa Mesih Şahin, Ankara'da Osman Hakan Kılıç, Konya'da Hasan Ekici kurucu il başkanlarımız oldu.

"ÜYE KAYITLARINA BAŞLAYACAĞIZ"

Önümüzdeki haftadan itibaren web sitemiz ve il teşkilatlarımız üzerinden partimize üye kayıtlarımızı almaya başlayacağız.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN