George Floyd davasında tepki çeken gelişme! Chauvin’in suçlaması düşürüldü

George Floyd davasında tepki çeken gelişme! Chauvin’in suçlaması düşürüldü

ABD’de siyahi George Floyd’un ölümüne sebep olan ve 1 milyon dolarlık kefaretle serbest kalan polis memuru Derek Chauvin’in 3’üncü dereceden cinayet suçlaması da düşürüldü. Chauvin, 2’inci dereceden cinayet suçlamasıyla yargılanacak.

ABD’de siyahi George Floyd’u gözaltına alırken diziyle boynuna bastıran ve ölümüne neden olan polis memuru Derek Chauvin’in 3’üncü dereceden cinayet suçlaması düşürüldü. 

ABD’nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis kentinde siyahi George Floyd’u gözaltına aldığı sırada diziyle boynuna bastıran ve ölümüne neden olan polis memuru Derek Chauvin’in 3’üncü dereceden cinayet suçlamasının düşürüldüğü, 2’inci dereceden cinayet suçlamasıyla yargılanmasına devam edileceği bildirildi. Hakim Peter Cahill, söz konusu kararı kamuya duyurdu.

SERBEST BIRAKILMIŞTI

ABD’de siyahilerin yoğun tepkisine neden olan ve ülke çapında protestoların düzenlenmesine yol açan olayda cinayetle suçlanan Chauvin'in kefaleti 1 milyon dolar olarak belirlenmişti ve 7 Ekim’de şartlı kefaletle serbest bırakılmıştı. Eyalet mahkemesi kayıtlarına göre Chauvin için Allegheny Casualty tarafından garanti edilen tahvil yayınlanmıştı.

GEORGE FLOYD OLAYI NEDİR?

25 Mayıs 2020 tarihinde akşam saatlerinde Minneapolis'te 20 Amerikan doları sahte banknot ihbarı için gelen polislerden biri olan Derek Chauvin, kelepçeli şekilde yere yüz-üstü yatırdığı Afro–Amerikalı şüpheli George Floyd'un boynuna 8 dakika 46 saniye boyunca diziyle bastırarak ölümüne sebep olmuştu.

Minnesota'da bulunan Minneapolis kentinin güney mahallesinde gerçekleşen olayı tanıklar cep telefonlarıyla kaydetmişlerdi. Floyd'un defalarca "Nefes alamıyorum" dediğini gösteren video kayıtları sosyal medya platformları ve ana akım medyada yayılmıştı. Olaya karışan dört polis memurunun işine ertesi gün son verilmişti. Floyd'un ölümüne sebebiyet veren polis memuru Derek Chauvin ise cinayete teşebbüsten tutuklanmıştı. Olay sonrası ABD'nin birçok bölgesinde siviller tarafından eylemler gerçekleştirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN