Gerekli görülen yer ve zamanda müdahale edilir

Gerekli görülen yer ve zamanda müdahale edilir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Afrin’e olası müdahale senaryolarının masada olduğunu belirterek “Türkiye kendi güvenliği için gerekli gördüğü yer ve zamanda müdahaleyi yapar” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Afrin’e olası operasyonla ilgili, “Türkiye kendi güvenliği için gerekli gördüğü yer ve zamanda müdahaleyi yapar” dedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, TRT Haber’e gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran temaslarına değinen Kalın, Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması konusunda İran ile hemfikir olduklarını belirtti. ‘Her etnik grubun bir devleti olmalıdır’ yaklaşımının mantığının rasyonel olmadığına dikkati çeken Kalın, Irak’ı bölmeye başlamanın sonunun gelmeyeceğini dile getirdi. Kalın, “Biz gerekli uyarıları yaptık, geri adım atılırsa olumlu yaklaşırız. Bu referandumun geçerliliği olmadığını deklare ettikleri sürece olumlu yaklaşımımızı devam ettiririz” dedi. Masada birçok opsiyonun olduğunu belirten Kalın, bunun diğer ülkelerle koordineli bir şekilde yapılacağını, atılan adımların bu yanlış adımdan geri dönülmesine dönük olduğunu ifade etti. ‘Afrin’e olası operasyon’ konusunda Türkiye’nin gerekli gördüğünde müdahaleyi yapabileceğine işaret eden Kalın, “Türkiye kendi ulusal çıkarlarını öncelemek suretiyle bu adımları bugüne kadar attığı gibi bundan sonra da atmaya devam edecektir. Türkiye kendi güvenliği için gerekli gördüğü yer ve zamanda müdahaleyi yapar” açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN