Gine'de altın madeninde heyelan faciası: 12 ölü

Gine'de altın madeninde heyelan faciası: 12 ölü

Gine'de yerel halkın altın çıkardığı bir madende yaşanan heyelan sonucu çok sayıda kişi göçük altında kaldı. En az 12 kişi hayatını kaybetti, göçük altından daha fazla cansız bedenin çıkarılmasından endişe ediliyor.

Gine'de bir altın madeninde meydana gelen heyelan nedeniyle en az 12 kişi hayatını kaybetti.

BBC'nin haberine göre, ülkenin Kithinian bölgesinde yerel halkın altın çıkardığı bir madende yaşanan heyelan sonucu çok sayıda kişi göçük altında kaldı.

Yetkililer, göçük altından daha fazla cansız bedenin çıkarılmasından endişe ettiklerini açıklarken, tüm yasa dışı madencilere 48 saat içinde bölgeyi boşaltmaları aksi takdirde kendilerinin zorla çıkartılacakları uyarısında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Daha önce uluslararası bir şirket tarafından işletilen maden, şirketin burayı terk etmesi sonrası altın çıkarmak isteyen halkın akınına uğramıştı.

Ülkenin Norassoba bölgesinde şubatta başka bir altın madeninin çökmesi sonucu 17 kişi yaşamını yitirmişti. 

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN