Giresun'da kaybolan İkra Nur Tirsi bulundu mu? 7 yaşındaki İkranur olayı nedir? (İkranur Tirsi kimdir?)

Giresun'da kaybolan İkra Nur Tirsi bulundu mu? 7 yaşındaki İkranur olayı nedir? (İkranur Tirsi kimdir?)

Geçtiğimiz hafta kaybolduğu bildirilen İkranur Tirsi'nin bulunması için köy çevresi ve ormanlık alanda arama çalışması başlatılmıştı. Sosyal medya kullanıcıları, 'İkranur Tirsi bulundu mu?' sorusunun yanıtnı merak ederken, Giresun Valiliği son durumla ilgili üzücü haberi ailesine verdi. Detaylar haberimizde...

'Giresun'da kaybolan İkra Nur Tirsi bulundu mu?', 'İkranur olayı nedir?', 'İkranur Tirsi kimdir ve kaç yaşında?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. Türkiye'nin gündemine oturan İkranur Tirsi için geniş çaplı arama çalışmaları başlatılmıştı. AFAD, AKUT ve Jandarma olmak üzere onlarca kişinin aradığı İkranur Tirsi ile ilgili Giresun Valiliği'nden açıklama geldi. İşte detaylar...

İKRA NUR TİRSİ OLAYINDA NE OLMUŞTU?

Giresun'un Bulancak ilçesi İcili köyünde, 27 Haziran 2020 Cumartesi günü evinin yakınlarındaki bahçede arkadaşları ile oynayan Nazlı ve Serdar Tirsi çiftinin kızı İkranur Tirsi, bahçede otlayan büyükbaşlara bakmaya gidip geleceğini söyledi. 7 yaşındaki küçük kızın geri dönmemesi üzerine arkadaşları ailesine haber verdi. Küçük kızı bulmak için başta AFAD, AKUT ve Jandarma olmak üzere arama çalışması başlatılmıştı.

Kayıp kızın annesi Nazlı Tirsi ise olay hakkında yaptığı açıklamada, kızının ayağında pembe ayakkabı olduğunu söyledi. Olay sırasında yaşananları anlatan anne, "Ben ilçedeydim. Köye geldiğimde çocuğumu sordum bana 'Yan tarafta komşunun çocuğu ile oynuyor' dediler. Sonra amcasına sordum 'Ben eve yolladım' dedi. Çocuğum ortalıkta yok. Her yerde aranıyor. En son üzerinde pembe ayakkabı ve taytı vardı. Görenler bize haber versin" dedi.

İKRA NUR TİRSİ BULUNDU MU?

Arama çalışmalarına, altışar kişilik JÖH ve asayiş timi, AFAD ve AKUT ekipleri, bir iz takip köpek timi, bir kadavra köpeği, 170 personel ile kayıp çocuğun yakın akrabaları ve vatandaşlar katıldı. Toplamda 106 hektar alanda tarama yapıldı.

Ekiplerin çalışması sonucu İkranur'un cesedi, İcilli köyünün yaklaşık 4 kilometre aşağısındaki Adaköy Deresi yatağında bulundu. Küçük kızın cansız bedeni otopsi için buradan alınarak Bulancak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

İKRANUR TİRSİ KAÇ YAŞINDA?

2013 doğumlu küçük kız, 2020 yılı itibariyle 7 yaşındaydı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Giresun Valisi Enver Ünlü, "Ölüm sebebini şu an için bilemiyoruz. Keşke çocuğumuzu sağ salim bulabilseydik ama üzgünüz" dedi.

AKUT Giresun Temsilcisi Dr. Cengiz Cindemir sosyal medya hesabında, "Maalesef kızımız derede öldü bulundu" paylaşımı ile olayı duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN