Gültan Kışanak hakkında 'özerklik' soruşturması

Gültan Kışanak hakkında 'özerklik' soruşturması

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak hakkında sözde "özerklik"le ilgili açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak'ın sözde "özerklik"le ilgili açıklamaları nedeniyle soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre, Başsavcılık, 19 Ağustos'ta Demokratik Bölgeler Partisi üyesi bir grubun Sur Belediyesi önünde yaptığı eylemin görüntü kayıtlarını inceledi.

Soruşturma TCK 302'ye göre yürütülecek

İncelemede, Kışanak hakkında "Devlet gelir benim belediye başkanımı gözaltına alırsa ben de özerklik ilan ederim tabii ki" açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatılmasına karar verildi. Soruşturma, "terör örgütü propagandası yapmak", Türk Ceza Kanunu'nun 302. maddesi gereği "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak" gerekçeleriyle yürütülecek.

Diyarbakır'da 19 Ağustos'ta sözde "özerklik" açıklamaları yapan ve aralarında Sur Belediye Başkanı Seyid Narin, Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı'nın da bulunduğu 7 kişinin gözaltına alındığı operasyona tepki gösterildiği eyleme katılan Kışanak, burada yaptığı açıklamada, "Devlet gelir benim belediye başkanımı gözaltına alırsa ben de özerklik ilan ederim tabii ki" ifadelerini kullanmıştı. 

DİYARBAKIR/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN