Gülten Kışanak ve Fırat Anlı'ya tutuklama talebi | Son dakika haberleri

Gülten Kışanak ve Fırat Anlı'ya tutuklama talebi | Son dakika haberleri

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın tutuklanmaları talep edildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı, savcılık sorgulamalarının ardından tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Eş Başkanların Adliye’ye sevk edilmeleri nedeniyle Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Avukat Mehmet Emin Aktar, müvekilleri Kışanak ve Anlı’nın kendi istekleri doğrultusunda ifade verdiklerini belirterek şöyle konuştu:

İsteselerdi ifade vermeyebilirlerdi. Ancak her ikisi de istediği için emniyette ifade verdiler. Sayın Kışanak’ın ifadesini emniyet, Anlı’nın ifadesini ise avukatlar nezaretinde jandarma aldı. İfadelerinde ortaya herhangi somut bir delil ve belge konulmadı, sadece her iki müvekilimize, yaptıkları konuşmalar ile ilgili sorular yöneltildi.

Terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen Kışanak, 25 Ekim günü Diyarbakır Havalimanında, DBP Meclis Üyesi Fırat Anlı ise adresinde, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN