Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 4 ay süren teknik ve fiziki takip gerçekleştirdi. Çalışmalarda, şüphelilerin piyasa değerinin altında ürün satma vaadiyle vatandaşları sahte internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden dolandırdığı tespit edildi.

42 GÖZALTI
Elde edilen bilgiler doğrultusunda Şanlıurfa merkezli 11 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Çok sayıda adrese yapılan baskınlarda 42 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, ünlü markalara ait ev eşyası, elektronik ürün ve cep telefonlarını satışa sunarak dolandırıcılık yaptığı belirlendi.
200 MİLYON LİRALIK İŞLEM HACMİ
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporda, şüphelilere ait hesaplarda yaklaşık 200 milyon liralık işlem hacmi bulunduğu tespit edildi.
Operasyon kapsamında çok sayıda dijital materyale el konulurken, toplam değeri yaklaşık 12 milyon lira olan 6 araca da el konulduğu bildirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.
