Köyü cinler bastı söylentisi o köyü bitirdi! Koca köyde sadece bir aile kaldı: Buraya 15 yıldır bir Allah'ın bir kulu uğramıyor

Köyü cinler bastı söylentisi o köyü bitirdi! Koca köyde sadece bir aile kaldı: Buraya 15 yıldır bir Allah'ın bir kulu uğramıyor

15 yıl önce Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı köy, üç harfliler söylentisiyle terk edildi! O köyde sadece tek bir aile yaşıyor! Köy resmen harabeye döndü! Köye 15 yıldır bir Allah'ın kulu uğramıyor...

Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Kışla köyü, 15 yıl önce ortaya çıkan üç harfliler söylentileri nedeniyle terk edilmişti. Ancak, Beş yıl önce Gültekin ailesinin cesaret gösterip köye yerleşmesiyle birlikte, köyde yaşam devam ediyor. Şu an köyde yaşayan aile, köyün cinli olduğu iddialarına inanmıyor.

15 YIL ÖNCE TERK EDİLDİ

ucharfliler-koyu.webp

15 yıl önce köyde yaşayan 20 hane, üç harfliler söylentileri üzerine köyü terk ederek başka yerlere göç etmişti. Ancak, Beş yıl önce Gültekin ailesi, köydeki bu terkedilmiş haneleri sahiplenerek köye yerleşti. Gültekin ailesi, söylentilere aldırmadan ve cesaretle köyde hayatlarını sürdürüyor.

"İNSANLARI KORKUTUYORLAR"

uc-harfiler-koyu-2.jpg

Köyde yaşayan Tülay Gültekin, "Beş yıldır tek bir cin bile görmedik. Burası 10 veya 15 yıldır boş bir halde bulunuyor, köyün neden terk edildiğini bilmiyorum. Bu köyün cinli olduğunu söyleyerek insanları korkutuyorlar. Aslında öyle bir şey yok. Ben burada 5 yıldır yaşıyorum, söylentilere dair hiçbir şey görmedim." şeklinde konuştu.

KÖY, KADERİNE TERK EDİLDİ

uc-harfiler-koyu-1.jpg

Öte yandan, köyle ilgili dolaşan söylentilerin hala devam ettiğini belirten esnaf Mehmet Bardak, "Geçmişte burada 20 hane yaşıyordu, hepsi burayı terk etti. Şuan tamamen boş kaldığı için harabe bir şekilde yok oluyor. Halk arasında dolaşan söylentiler devam ediyor. Köyün yanından geçen yol Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesine bağlanıyor. Kimse buraya gelip gitmiyor, köy tamamıyla yol olaya terk edilmiş durumda." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN