20 yıl önceki bolluk geri döndü! Bu kış tezgahlar dolup taşacak

20 yıl önceki bolluk geri döndü! Bu kış tezgahlar dolup taşacak

Bu yıl denizlere 20 yıl önceki bolluk geri döndü. Balık sezonunun açılmasına sayılı günler kala balıkçılar müjdeli haberi verdi.

Karadeniz’de balıkçıların çok fazla palamut yakalamasıyla tezgahlar doldu. 15 Nisan’da başlayan av yasağının biteceği 1 Eylül’de yeni sezonun başlayacak olmasıyla balıkçılar da yeni sezonu umutla bekliyor.

Trabzon balıkçılar halinde palumudun tanesi 175 TL’den, somonun kilosu 400, çupranın kilosu 500, levreğin kilosu 600, sarganın kilosu da 350 TL’den satılıyor.

palamutta-bolluk-yili-1.jpg

20 YIL ÖNCEKİ BEREKET GERİ GLEDİ

Balıkçı esnafından Turgay Memiş, bu seneki bolluğu 15-20 yıl öncesine benzeterek, "Bundan 15-20 sene önce bir palamut bolluğu vardı. Bu sene aynısı olması bekleniyor. Gerçekten deniz palamut kaynıyor. Hava şartlarına bağlı bir bakarsın ki çok görünüyor sonra aniden kaçar gider. Bir de bakarsın ki bolca gelir. Şu anda 5 palamut 1 kilogram geliyor. Tanesi de 150-200 lira arasında değişiyor. İnşallah bu sene Karadeniz halkı bol bol palamut yiyecek gibi duruyor" dedi.

palamutta-bolluk-yili-2.jpg

“BALIK BOL OLUNCA FİYAT AŞAĞIYA DÜŞER”

Bir başka balıkçı esnafı Mehmetcan Örseloğlu da sezon öncesi tezgahlardaki palamutların bereketin habercisi olduğunu belirterek, "Sezonun açılmasına az kaldı. Küçük kayıkçılar denize açılıyor, büyük kayıklar da sezonun açılmasını bekler. 1 Eylül'de sezon açılınca tamamen başlayacağız. Tezgahlarda palamut görülmeye başlandı. İlerleyen günlerde daha çok olmasını temenni ediyoruz. İnşallah ucuz ve bol olur bizler de bol bol satarız. Fiyatlar normal seyrediyor 150-200 lira arasında gidiyor. Balık bol olunca fiyat aşağıya düşer. Deniz şartlarına göre fiyatlar da değişebilir. Palamut şu an 350 grama kadar çıkıyor, inşallah 1,5 kilogramı aşacak" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN