2018 sağlık personel alımı ve şartları | Sağlık Bakanlığı personel alım tarihi

2018 sağlık personel alımı ve şartları | Sağlık Bakanlığı personel alım tarihi

2018 sağlık personel alımı ve şartları ile ilgili son açıklama Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'dan geldi. Sağlık Bakanlığı Personel alım tarihi ile ilgili detayları açıklayan Demircan yüzbinlerce işsiz için müjdeli haberler verdi. Peki 2018 sağlık personel alımı ve şartları neler? Sağlık Bakanlığı Personel alım tarihi ne zaman İşte Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın 2018 sağlık personel alımı ile ilgili son açıklamaları ve Sağlık Bakanlığı personel alım tarihi...

2018 sağlık personel alımı ve şartları ile ilgili yüzbinler haber bekliyordu. Sağlık Bakanlığı personel alım tarihi ve detayları Sağlık Bakanı Ahmet Demircan paylaştı. 2018 sağlık personel alımı ve şartları neler? Sağlık Bakanlığı personel alım tarihi ne zaman? İşte Bakan Demircan'ın 2018 sağlık personel alımı ile ilgili yaptığı son açıklama...

2018 sağlık personel alımı ve şartlarını merak edenler internetten Sağlık Bakanlığı personel alım tarihini ve 2018 sağlık personel alımı ve şartlarını araştırıyor. Bu konuda en son bilgi ise Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'dan geldi.

18-02/21/3-1519245907.jpg


Bilindiği gibi Sağlık Bakanı Ahmet Demircan bundan önce yaptığı açıklamalarında Sağlık Bakanlığının 2018 yılında 55 bin personel alımı yapacağını ifade etmişti. Sağlık Bakanlığı personel alım tarihi ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'dan yeni bir açıklama geldi.


Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Sağlık Bakanlığı personel alım tarihi ve 2018 sağlık personel alımı şartlarına ilişkin önemli açıklamalar paylaştı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan NTV'de yaptığı açıklamada, 3 parti halinde yapılacak sağlık personeli alımına dair ilk parti ilanın Mart ayında duyurulacağını belirtti.


Bakan Demircan, 2018 yılında toplamda 27 bin sağlık görevlisinin alınacağını, ilanın Mart ayında alımların ise Nisan ayında yapılacağını belirtti. Bakan Demircan, sunucunun sorduğu soruya net yanıt verememekle birlikte bu alımlar sözleşmeli personel statüsünde olacak.


Sağlık Bakanı Ahmet Demircan TRTde yayınlanan sağlık olsun programında ise personel alımında çok daha detaylı açıklamalarda bulundu. Demircan,"27000 ebe, hemşire ve Sağlık teknisyeni alacağız bu sene. Sağlık çalışanlarını doğru bir şekilde planlamak gerekir. Öncelikle ebe hemşire atamalarında neye öncelik vereceğimizi önümüzdeki günlerde ilan edeceğiz. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan hangi branştan kaç kişi alacağını önümüzdeki günlerde belirleyeceğiz dedi.

18-02/21/2-1519245918.jpg

19 BİNİ İŞÇİ, 27 BİNİ SÖZLEŞMELİ 10 BİNİ DOKTOR 56 BİN KİŞİ ALINACAK

Sağlık BakanıAhmet Demircan, şu bilgileri verdi: "Şu anda bizim döneme ait kuralarımızın sonucu yani Devlet Hizmet Yükümlülüğüyle ilgili bekleyen sayımız çok az. Onlar da güvenlik soruşturmaları bittiğinde atanıyor. Atanamayan arkadaşların da neden atanamadıklarını bildiriyoruz. 2018 yılında 27 bin ebe, hemşire ve sağlık personeli, 19 bin işçi alınacak. Doktorlar, mecburi hizmet olduğu için hemen kadroya alınıyor. Yaklaşık 10 bin civarında da doktorlarımız alınacak."


EN ÇOK PERSONEL ALIMI YAPACAK BAKALIKLARIN BAŞINDA GELİYOR

Sağlık Bakanlığı 2018 yılı bütçesinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirilen görüşmeleri esnasında Sağlık Bakanlığına alınacak personel sayısı da gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı en çok personel alımı yapılacak bakanlıklar arasında yer almaktadır. Alınacak personel kadroları içerisinde Sağlık Denetçisi, Mühendis, Uzman, Tekniker, Şehir Plancısı, Sosyolog, Avukat, İmam-Hatip, İç Denetçi, Eğitim Uzmanı, Şoför, Memur, Veteriner Hekim, Tıbbi Teknolog, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Aşçı, Hizmetli, Diş Protez Teknisyeni, Laborant gibi kadrolarda alım yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN