31 Mart'ta istifa eden Prof. Dr. Bilge Yılmaz üç maddeyle Akşener'e yüklendi: Ana sorumlu henüz istifa etmedi

31 Mart'ta istifa eden Prof. Dr. Bilge Yılmaz üç maddeyle Akşener'e yüklendi: Ana sorumlu henüz istifa etmedi

31 Mart akşamı istifasını sunan İYİ Parti'nin kilit isimlerinden biri Prof. Dr. Bilge Yılmaz'dan İYİ Parti lideri Akşener'e karşı yeni paylaşımlar geldi. Parti'deki kötü gidişatın sorumlusu olarak Akşener'i gösteren ve henüz istifa etmediği için partinin zayıflamaya devam ettiğini ifade eden Yılmaz, 'İYİ Parti olarak bu hezimeti neden yaşadık?' diye sorup üç başlıkta cevapladı.

İYİ Parti'nin kilit isimlerinden biri olarak nitelendirilen Prof. Dr. Bilge Yılmaz, 31 Mart Seçimlerinde sandıkların açılmasıyla birlikte partinin Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik çarpıcı bir istifa çağrısı yaparak İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevinden ayrılmıştı.

'BU HEZİMETİ NEDEN YAŞADIK?'

Prof. Dr. Yılmaz, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulunurken, "İYİ Parti olarak bu hezimeti neden yaşadık?" diye sorup, kötü gidişatın ana sorumlusunun istifa etmediği için partinin zayıflamaya devam ettiğini söyledi.

Sebepler arasında, 14-28 Mayıs Seçimlerinde Milletvekili listelerinde açıklanmayan tercihler yapıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Yılmaz, İYİ Parti tarafından muhalefetin sert bir dille eleştirilmesini ve 'şaibeli para ilişkileri'yle ilgili olarak tatmin edici sürecin oluşmadığını sundu.

Prof. Dr. Bilge Yılmaz'ın paylaşımı şu şekilde:

Partideki kötü gidişin ana sorumlusu istifa edip partiye nefes aldırmadığı için İYİ Parti zayıflamaya devam ediyor.

Peki İYİ Parti olarak bu hezimeti neden yaşadık?

1 - Bizzat parti liderliğinin ortaya attığı şaibeli para ilişkileri ile ilgili tatmin edici süreç işletilmedi, konu açıklığa kavuşturulmadı.

2 - Milletvekili listelerinde açıklanamayan, şeffaf olmayan tercihler yapıldı. Liyakatli isimler dışarıda bırakıldı.

3 - Partimize verilen desteğin kahir ekseriyetini AK Parti yönetiminden şikayetçi ve rahatsız olanlar oluşturmasına rağmen AK Parti iktidarından daha çok, daha sert ve daha nobran bir dille muhalefet eleştirildi.

Yapılan bütün bu yanlışlar toplumda büyük bir güvensizlik yarattı. Tüm bunları ve milletimizin beklentilerini dikkate alarak hareket etmek zorundayız."

NE DEMİŞTİ?

31 Mart akşamı sosyal medya platformu X üzerinden paylaştığı mesajla dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Yılmaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i istifaya davet ederek şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Önümüzdeki genel seçimlerde ülkemizin AK Parti iktidarının kötü ve beceriksiz yönetiminden kurtulması için bugünden çalışmaya başlamalıyız. Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok. Bu yönde yapacağım çalışmalara ağırlık verebilmek için İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevimden istifa ediyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN