Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, AÖF’te geçmiş dönemlerde kaydı silinen yaklaşık 4 milyon öğrenci bulunduğunu belirterek, af kapsamında 100 bin yeni öğrenci hedeflediklerini açıkladı.
AÖF AF BAŞVURULARI NE ZAMAN?
Anadolu Üniversitesi’nin duyurusuna göre af başvuruları 9 Aralık 2026 Çarşamba günü saat 17.00’de sona erecek. Başvurular, aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt bağlantısı üzerinden e-Devlet şifresiyle online olarak yapılacak.
Eğitimine 2026-2027 öğretim yılının güz döneminde başlamak isteyenlerin başvurularını 2 Ekim 2026 saat 17.00’ye kadar tamamlaması gerekiyor. Bu tarihe kadar başvurusunu tamamlayan adayların kayıtları 8-16 Ekim 2026 tarihleri arasında yapılacak.
3 Ekim-9 Aralık 2026 arasında başvuru yapan öğrenciler ise kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından eğitimlerine 2026-2027 öğretim yılı bahar döneminde başlayacak. Bahar dönemi kayıt tarihleri daha sonra akademik takvimde ilan edilecek.
KİMLER AFTAN YARARLANABİLECEK?
7592 sayılı Kanun kapsamında, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde kaydı silinen ve yeniden eğitimine dönmek isteyen öğrenciler af kapsamında başvuru yapabilecek.
Af kapsamında kayıt işlemi gerçekleştirilen öğrencilerin ders intibakları, 2026-2027 öğretim yılı kataloglarına göre yapılacak. Yeniden kayıt yaptıran öğrencilerin azami öğrenim süreleri ise yeni kayıt tarihinden itibaren başlayacak.
BAŞVURU NASIL YAPILACAK?
AÖF öğrencileri için başvuru işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilecek. Adayların aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt bölümüne girerek e-Devlet şifreleriyle başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.
Anadolu Üniversitesi, af kapsamında başvuru yapmak isteyen öğrenciler için internet sitesinde başvuru sürecine ilişkin ayrıntılı bilgilendirme de yayımladı.
GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLAMAK İSTEYENLER DİKKAT
Af hakkından yararlanarak güz döneminde eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerin 2 Ekim saat 17.00’ye kadar başvurularını tamamlaması gerekiyor.
Bu öğrencilerin kayıt işlemleri 8 Ekim saat 10.00’da başlayacak ve 16 Ekim saat 17.00’de sona erecek. Kayıt işleminin ardından ders ekleme-silme işlemleri de AÖF Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.
REKTÖR ADIGÜZEL: 100 BİN YENİ ÖĞRENCİ HEDEFLİYORUZ
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, AÖF’te çeşitli nedenlerle eğitimine devam edemeyen yaklaşık 4 milyon öğrencinin bulunduğunu belirtti.
Adıgüzel, af başvurularının başladığını ve kısa sürede 30 binden fazla öğrencinin başvuru yaptığını ifade ederek, "Biz 100 bin yeni öğrenci hedefliyoruz" dedi.
Rektör Adıgüzel, üniversite eğitimini yarıda bırakan öğrencileri yeniden eğitim hayatına dönmeye davet etti.

