Bakan Yerlikaya'dan 'tedbirli olun' çağrısı! 67 şehre sarı ve turuncu alarm

Bakan Yerlikaya'dan 'tedbirli olun' çağrısı! 67 şehre sarı ve turuncu alarm

Türkiye hafta sonu yine fırtına, şiddetli yağmur ve kar yağışının etkisinde kalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 67 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşları uyardı.

Türkiye hafta sonu fırtına, şiddetli yağmur ve kar yağışının etkisinde kalacak. Hava sıcaklıkları hafta sonunda azalarak pazar gününden itibaren mevsim normalleri altına düşecek.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinde görülecek yağışların Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Akdeniz, Doğu Akdeniz'in kuzey ve batısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısında kuvvetli, Batı Akdeniz'in doğusunda kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

67 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteroroloji Genel Müdürlüğü 26 Kasım Pazar günü için de 67 ile sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.

SARI KODLU UYARI VERİLEN İLLER

Adana, Adıyaman, Ardahan, Aydın, Bilecik, Bingöl, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Kahramanmaraş, Kars, Kırklareli, Malatya, Mersin, Osmaniye, Tunceli ve Uşak

TURUNCU KODLU UYARI VERİLEN İLLER

Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat, ve Zonguldak

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI UYARI

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından pazar günü ülke genelinde beklenen olumsuz hava koşullarına ilişkin paylaşımda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) meteorolojik uyarı yaptığına dikkati çeken Yerlikaya, şunları kaydetti:

"81 ilimizde İl AFAD Merkezlerimiz, 7/24 esasına göre ilgili TAMP grupları ile teyakkuz haline geçirilmiştir. Vatandaşlarımızdan ricamız, uyarıları hassasiyetle dikkate almaları. Özellikle turuncu uyarı verilen illerimizde yaşayan hemşehrilerimizin çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını bir kez daha önemle hatırlatmak istiyorum."

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

26 Kasım Pazar

screenshot-2.jpg

27 Kasım Pazartesi

screenshot-3.jpg

28 Kasım Salı

screenshot-4.jpg

29 Kasım Çarşamba

screenshot-5.jpg

30 Kasım Perşembe

screenshot-6.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN