A Milli Takım’ın başına geçeceği konuşulan Sergen Yalçın’ın sözleri gündem oldu: Arda Güler’den Kenan Yıldız’a olay yorumlar

A Milli Takım’ın başına geçeceği konuşulan Sergen Yalçın’ın sözleri gündem oldu: Arda Güler’den Kenan Yıldız’a olay yorumlar

A Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü olacağı ileri sürülen Sergen Yalçın’ın, geçmişte spor yorumculuğu yaptığı dönemde milli takımın yıldız futbolcuları hakkında kullandığı sert ifadeler sosyal medyada yeniden gündeme oturdu. Kenan Yıldız için "Hiçbir yıldız özelliği yok", Ferdi Kadıoğlu için "Premier Lig için düz oyuncu" diyen ve Arda Güler’den Hakan Çalhanoğlu’na kadar pek çok ismi eleştiren Yalçın’ın göreve gelmesi halinde bu isimlerle nasıl bir iletişim kuracağı merak konusu oldu.

Türk futbolunda A Milli Takım teknik direktörlüğü görevi için Sergen Yalçın isminin öne çıkmasıyla birlikte, deneyimli çalıştırıcının geçmiş yıllarda televizyon ve YouTube programlarında milli futbolcular hakkında yaptığı yorumlar arşivlerden çıkarıldı.

Ay-yıldızlı ekibin omurgasını oluşturan Arda Güler, Kenan Yıldız, Hakan Çalhanoğlu, Ferdi Kadıoğlu, Orkun Kökçü, Barış Alper Yılmaz ve Semih Kılıçsoy gibi isimlere yönelik oldukça sert eleştirilerde bulunan Yalçın’ın sözleri, futbolseverler arasında günün en çok konuşulan başlıklarından biri haline geldi.

ARDA GÜLER VE KENAN YILDIZ YORUMLARI: "HİÇBİR YILDIZ ÖZELLİĞİ YOK"

Sosyal medyada paylaşılan derlemelerde en çok dikkat çeken bölümler, Avrupa devlerinde forma giyen genç yıldızlar Kenan Yıldız ve Arda Güler hakkındaki ifadeler oldu.

İtalya’da Juventus forması giyen Kenan Yıldız için "Kenan’da hiçbir yıldız özelliği yok" değerlendirmesinde bulunan Sergen Yalçın, Real Madrid’in genç yıldızı Arda Güler’in EURO 2024 performansını ise "Sadece 1 gol atmakla olmaz o maçlarda" sözleriyle eleştirmiş ve gençlik yıllarını kıyaslayarak "18 yaşındaki Sergen, 18 yaşındaki Arda’dan büyüktür" yorumunu yapmıştı.

HAKAN ÇALHANOĞLU VE ORKUN KÖKÇÜ’YE ORTA SAHA ELEŞTİRİSİ

Milli takımın orta sahadaki en kritik iki ismi Hakan Çalhanoğlu ve Orkun Kökçü de Yalçın’ın eleştiri oklarından nasibini alan futbolcular arasında yer aldı.

Kaptan Hakan Çalhanoğlu hakkında "Hakan’ın savunması o kadar iyi değil" diyen Yalçın, Orkun Kökçü’nün oyun tarzını ise "6 numarada sana ihtiyacım yok benim. Bana sorun çözecek oyuncu lazım" ifadeleriyle değerlendirmişti.

İŞTE SERGEN YALÇIN’IN MİLLİ FUTBOLCULAR HAKKINDA GÜNDEM OLAN O SÖZLERİ

A Milli Takım’ın başına geçeceği iddialarının ardından sosyal medyada binlerce kez paylaşılan Sergen Yalçın’ın geçmiş açıklamaları şu şekilde sıralandı:

  • Kenan Yıldız: "Kenan’da hiçbir yıldız özelliği yok."
  • Arda Güler (EURO 2024): "Sadece 1 gol atmakla olmaz o maçlarda. 18 yaşındaki Sergen > 18 yaşındaki Arda."
  • Ferdi Kadıoğlu: "Ferdi de Premier Lig için düz bir oyuncu!"
  • Semih Kılıçsoy: "Semih çok büyütüldü, çok büyütüldü. O kadar büyütülecek bir oyuncu değil bir defa."
  • Barış Alper Yılmaz: "Barış Alper Yılmaz, normalin çok gerisinde."
  • Hakan Çalhanoğlu: "Hakan’ın savunması o kadar iyi değil."
  • Orkun Kökçü: "6 numarada sana ihtiyacım yok benim. Bana sorun çözecek oyuncu lazım."
  • Cengiz Ünder: "Cengiz Ünder yıldız oyuncu olmayacak."
  • Oğuzhan Özyakup: "Oğuzhan yıldız değil."
  • Emre Mor: "Emre çok iyi oyuncu değil."
  • Nuri Şahin (Teknik Direktörlük Kıyaslaması): "Nuri kardeşim bende apoletler var, sende ne var? Ne başarın var, nerede bir başarın var?"

SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ: "SOYUNMA ODASINDA NE OLACAK?"

Söz konusu açıklamaların yeniden dolaşıma girmesiyle birlikte spor kamuoyu ve sosyal medya kullanıcıları ikiye bölündü. Bir kesim taraftar, Sergen Yalçın’ın yorumculuk dönemindeki sivri dilinin milli takım soyunma odasında yıldız oyuncularla iletişim krizine yol açabileceğini savunurken; bir diğer kesim ise Yalçın’ın o dönem "yorumcu" kimliğiyle konuştuğunu, teknik direktörlük koltuğuna oturduğunda oyuncularıyla çok güçlü bir bağ kuracağını ileri sürdü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN