Aci ailesi 'yardım etmediler' diyerek harekete geçti! Şükriye Aci'nin kardeşi dahil 4 kişi hakkında suç duyurusu

Aci ailesi 'yardım etmediler' diyerek harekete geçti! Şükriye Aci'nin kardeşi dahil 4 kişi hakkında suç duyurusu

Eyüpsultan'da oğullarını kaybeden Aci ailesi, kazada yaralı olan 4 kişinin tıbbi yardım etmek yerine annelerini arayarak ambulans çağırdığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Şikayet edilenler arasında gelin Şükriye Aci’nin kardeşi de bulunuyor. Aile, bu ihmalin Oğuz Murat Aci'nin ölümünde etkili olduğunu belirterek şüphelilerin cezalandırılmasını talep etti.

Geçtiğimiz yıl Eyüpsultan'da yaşanan kazada oğullarını kaybeden Aci ailesi, olay anında yardım etmedikleri iddiasıyla olay yerinde bulunan 4 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. İddialara göre, ağır yaralanan Oğuz Murat Aci’nin yanında bulunan arkadaşları, tıbbi müdahale etmek yerine annelerini arayarak ambulans çağırmayı tercih etti. Aci ailesi, bu tutumu “yardım etmeme” suçu kapsamında değerlendirerek adli sürecin başlatılmasını talep etti.

1 Mart 2024’te, ehliyetsiz sürücü Timur Cihantimur’un çarpması sonucu hayatını kaybeden 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci’nin kazasında, yaşanan ihmalkarlık kamuoyunda tartışma yaratmıştı.

Ekol TV muhabirlerinden Dilek Yaman Demir'in haberine göre, olayın ardından Aci ailesi, kazada yaralanan dört kişi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu. Sunulan dilekçede, yaralıların olay yerinde bir saatten fazla süre kan kaybıyla yerde yattığı, ancak çevrede bulunanların tıbbi yardım sağlamak yerine sadece telefonla annelerini aramayı tercih ettiği belirtildi.

Suç duyurusunda, bu ihmalkar ve kayıtsız davranışların Aci’nin ölümünde etkili olduğu vurgulandı. Ayrıca, şikayet edilen dört kişi arasında Aci ailesinin gelini Şükriye Aci’nin kardeşinin de bulunduğu ifade edildi.

YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN