Adalet Bakanı Gürlek duyurdu: Üç faili meçhul cinayet dosyası aydınlatıldı

Adalet Bakanı Gürlek duyurdu: Üç faili meçhul cinayet dosyası aydınlatıldı

Bakan Gürlek, İstanbul, Mardin ve Manisa’da geçmiş yıllarda işlenen üç faili meçhul cinayet dosyasının yeniden yürütülen çalışmalar sonucunda aydınlatıldığını açıkladı. Zeynep Yıldırım’ın kaybolmasıyla ilgili bir kişi tutuklanırken, Nusaybin’de bir baba ile 10 yaşındaki kızının öldürülmesine ilişkin 15, Akhisar’daki cinayet kapsamında ise 7 şüpheli gözaltına alındı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığının koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda üç eski cinayet dosyasında yeni bulgulara ulaşıldığını bildirdi.

Cumhuriyet başsavcılıkları ile emniyet ve jandarma birimlerinin ortak çalışma yürüttüğünü belirten Gürlek, “Adalet, er ya da geç mutlaka tecelli edecektir” ifadelerini kullandı.

ZEYNEP YILDIRIM DOSYASINDA BİR KİŞİ TUTUKLANDI

Gürlek’in açıklamasına göre İstanbul’da 12 Eylül 2022’den bu yana kayıp olarak aranan Zeynep Yıldırım’ın, kaybolmadan önce son olarak Fethi Dağlı ile iletişim kurduğu belirlendi.

Başka bir cinayet soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Dağlı’nın sorgulanmasının ardından 1 Eylül 2026’da yer gösterme işlemi gerçekleştirildi. İşlem sırasında bir kadına ait ceset bulundu.

Cesedin kimliğinin Adli Tıp Kurumunca Zeynep Yıldırım olarak belirlendiğini aktaran Gürlek, Fethi Dağlı’nın bu soruşturma kapsamında da tutuklandığını açıkladı.

BABA İLE 10 YAŞINDAKİ KIZININ ÖLDÜRÜLDÜĞÜ DOSYA YENİDEN AÇILDI

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 2012 yılında İsmail Akın ile henüz 10 yaşındaki kızı Elif Akın’ın öldürülmesine ilişkin dosya, 14 yıl sonra yeniden ele alındı.

Bakan Gürlek, ifadelerdeki çelişkiler, HTS kayıtları, daraltılmış baz istasyonu çalışmaları ve elde edilen yeni bulguların birlikte incelenmesi sonucunda cinayetlerle bağlantılı olduğu değerlendirilen şüphelilerin tespit edildiğini belirtti.

Dört ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 15 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı, bir şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

AKHİSAR’DAKİ CİNAYET İÇİN ÜÇ İLDE OPERASYON

Manisa’nın Akhisar ilçesinde 2016 yılında öldürülen Abdurrahman Aysu’nun dosyasında da yeni çalışma yürütüldü.

Gürlek, yapılan incelemeler sonucunda cinayeti işlediği ve suçun gizlenmesinde rol aldığı değerlendirilen kişilerin tespit edildiğini açıkladı.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda Manisa, Bursa ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda 7 şüpheli gözaltına alındı.

“40 DOSYADAKİ FAİLİ MEÇHUL OLAYLAR AYDINLATILDI”

Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığının 24 Nisan 2026’da kurulduğunu hatırlatan Gürlek, bu tarihten itibaren yürütülen çalışmaların bilançosunu da paylaştı.

Bakan Gürlek’in verdiği bilgiye göre 46 kişinin hayatını kaybettiği ve 7 kişinin yaralandığı olayları kapsayan toplam 40 faili meçhul dosya aydınlatıldı.

“HİÇBİR DOSYAYI UNUTMAYACAĞIZ”

Eski dosyalardaki delillerin teknolojik imkânlardan yararlanılarak yeniden inceleneceğini belirten Gürlek, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Teknolojinin sunduğu bütün imkânlardan yararlanarak, eski dosyalardaki her bir delili yeniden incelemeye, çelişkileri tek tek değerlendirmeye ve faili meçhul olayların üzerindeki karanlığı kaldırmaya devam edeceğiz. Aradan kaç yıl geçerse geçsin hiçbir dosyayı unutmayacak, hiçbir faili meçhulün peşini bırakmayacağız.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN