Adalet Bakanı Tunç'tan 'yargı krizi'ne ilişkin açıklama: Yeni anayasaya ihtiyacımız olduğu açık

Adalet Bakanı Tunç'tan 'yargı krizi'ne ilişkin açıklama: Yeni anayasaya ihtiyacımız olduğu açık

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargı kriziyle birlikte daha sık konuşulmaya başlayan 'yeni anayasa' tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yüksek mahkemelerde görüş ayrılıklarının ortaya çıktığını belirten Tunç, "Yeni anayasaya ihtiyacımız olduğu açık. Bu konuda herkes hemfikir" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Divan Otel'de düzenlenen 10. Yılında Arabuluculuk Programı'na katıldı. Tunç, Can Atalay kararı üzerinden Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Yargıtay arasında yaşanan yargı krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.

g.jpg

Bakan Tunç, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin AYM'nin tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay hakkındaki 'hak ihlali' kararının uygulanmamasına hükmetmesi ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının 'yeni anayasa' ihtiyacını ortaya koyduğunu savundu.

Tunç, “Son tartışmaları da dikkate aldığımızda, yüksek mahkemelerde görüş ayrılıklarının da ortaya çıktığını düşündüğümüzde yeni anayasaya ihtiyacımız olduğu açık. Bu konuda herkes hemfikir” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN