Ağbaba'dan TÜİK tepkisi: Başkan değişiyor, işsizlik değişmiyor

Ağbaba'dan TÜİK tepkisi: Başkan değişiyor, işsizlik değişmiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, TÜİK'in açıkladığı ve son 3 aydır değişmeyen işsizlik verilerine "Başkan değişiyor, işsizlik değişmiyor" diyerek tepki gösterdi.

Açıkladığı verilerle tartışmaların odağında olan TÜİK'in işsizlik verilerine göre, işsizlik oranı aralıkta yüzde 11,2 oldu. Ekim ve kasım ayı işsizlik oranını da yüzde 11,2 olarak açıklayan TÜİK'e göre 3 aydır işsizlik değişmiyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, açıklanan rakama tepki göstererek şöyle dedi:

"Başkan değişiyor, işsizlik değişmiyor. İşsizlik, üç aydır hiç artmadan yine yüzde 11,2 olarak açıklandı. Aralık ayında, TÜİK'e göre sadece 2 bin kişi işsiz kaldı. İŞKUR'a göre 148 bin 642 kişi işsizlik ödeneğine başvurdu. Aradaki 146 bin kişi nereye kayboldu?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN