AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Yunanistan'ın cami kararına tepki

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Yunanistan'ın cami kararına tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan'ın cami kararına çok sert tepki göstererek, "Yunan makamlarının, Osmanlı Türk eserlerine yönelik sistematik kimliksizleştirme politikası, insanlığın ortak kültürel mirasına saygısızlıktır. Yunan makamlarının manevi merkezlere, cami ve şehitliklere saygısızlığını kınıyoruz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından, Yunan makamlarının manevi merkezlere, cami ve şehitliklere saygısızlığını kınadıklarını belirtti.

Yunanistan makamlarının, Rodos Adası'nda bulunan ve içerisinde cami, tekke ve şehitlik olan Osmanlı mirası Murat Reis Külliyesi'ni müzik fakültesine dönüştürmesinin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

'YUNANİSTAN KÜLTÜREL MİRASIMIZA HUNHARCA SALDIRIYOR'

"Yunan makamlarının, Osmanlı Türk eserlerine yönelik sistematik kimliksizleştirme politikası, insanlığın ortak kültürel mirasına saygısızlıktır. Şehitliklerimizi aşağılamaya dönük uygulamalardan utanç duymaları gerekir. Türkiye olarak çok sayıda Rum-Ortodoks kilisesini insanlığın ortak mirası kabul ettik, onararak ibadete açtık. Buna karşılık Yunanistan'ın, insanlığın ortak mirasına barbarca bir yaklaşım sergilediğini, ortak kültürel mirasımıza hunharca saldırdığını görüyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN