AK Parti’de peş peşe istifalar, Tayyar: Bu sayı yükselecek gibi

AK Parti’de peş peşe istifalar, Tayyar: Bu sayı yükselecek gibi

AK Parti’de son günlerde arka arkaya gelen il başkanı istifaları dikkat çekti. Şamil Tayyar, mevcut beş istifanın ilerleyen dönemde daha da artabileceğini söyledi.

AK Parti’de son günlerde peş peşe gelen il başkanı istifaları siyaset gündeminde geniş yankı uyandırıyor. Son olarak beş ilin başkanları görevlerinden ayrıldıklarını duyurdu.

Muğla İl Başkanı Haluk Laçin ile Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın istifaları sonrasında, Adıyaman İl Başkanı Faruk Bülent Kablan, Çanakkale İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk ve Niğde İl Başkanı Mustafa Özdemir de sosyal medya üzerinden aldıkları kararları kamuoyuna açıkladı.

Art arda yaşanan bu gelişmeler tartışmaları beraberinde getirirken, eski milletvekili Şamil Tayyar’dan çarpıcı bir değerlendirme geldi. İstifaların sayısının artabileceğini dile getiren Tayyar, şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti’de istifa eden il başkanı sayısı beşe yükseldi. Bu tablo, önümüzdeki süreçte daha da büyüyebilir. Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş seçim hazırlıkları kapsamında teşkilatlarda yeniden düzenlemeye gidiyor. Aslında bu adım uzun süredir bekleniyordu. Umarım ellerini korkak alıştırmadan daha cesur davranırlar; çünkü mesele yüzeysel değil, oldukça derin.”

Tayyar’ın sözleri, AK Parti’de seçim öncesi teşkilat yapılanmasında kapsamlı değişikliklerin gündeme gelebileceği yorumlarını da beraberinde getirdi.

YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN