AK Partili Çelik'ten Meral Akşener'e 'Öcalan' cevabı

AK Partili Çelik'ten Meral Akşener'e 'Öcalan' cevabı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İYİ Parti lideri Akşener'in, PKK elebaşı Öcalan'ı kastederek, "Seni şimdiden uyarıyorum; eğer arzu ettiğin hesabı kesmesi için, 'İmralı’dakini', İmralı’dan çıkarmanın peşindeysen, orada duracaksın. Sakın ha" sözlerine tepki gösterdi. Çelik, "Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakı'na saldırması ise siyasi iftiradan başka bir şey değildir" ifadelerini kaydetti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, dün partisinin grup toplantısında PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılacağı yönündeki iddialarına AK Parti'den cevap geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Devletin başına bu şekilde iftira atmak, en temel siyasi ahlak ilkelerine aykırıdır" dedi.

Çelik'in açıklaması şöyle:

"İyi Parti Genel Başkanı Sayın Akşener’in partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanımız hakkında sarfettiği sözleri kınıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı kullanılan bu sözler asla kabul edilemez.

Terörist başının hapisten çıkarılacağını söylemek iftira siyasetidir. Bu yaklaşım her türlü siyasi değerin çiğnenmesi demektir. Bu şekilde hem Cumhurbaşkanlığı makamına hem de Türk adaletine iftira atmak bir siyaset yapma biçimi değildir.

Cumhurbaşkanımız gerek başbakanlığı döneminde gerekse şimdi devletimizin başı olarak teröre karşı en güçlü mücadelenin verilmesinin arkasındaki iradedir. İnsanlığın ve milletimizin düşmanı teröre karşı en güçlü ve tavizsiz mücadele Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sürmektedir.

Sayın Akşener’in “terörist başının serbest bırakılacağını” iddia edip, ardından Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur ittifakına saldırması ise siyasi iftiradan başka bir şey değildir. Devletin başına bu şekilde iftira atmak, en temel siyasi ahlak ilkelerine aykırıdır.

Herkes Cumhurbaşkanımızın terörle mücadele iradesinin, ne teröre ne de teröristlerin başlarına geçit vermeyeceğini bilir. Cumhur ittifakı bu bu konuda tavizsizdir. Bunun dışında bir şeyi iddia etmek sadece ve sadece siyasi iftiradır."

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

Akşener, dünkü grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Sayın Erdoğan; Bu memlekette, eğer bir hesap kesilecekse, onu Yüce Türk Yargısı keser. O kadar. Makamının ciddiyetinin farkına var artık. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, böyle abuk sabuk konuşamaz. Kendine gel. Eğer arzu ettiğin hesabı kesmesi için, “İmralı’dakini”, İmralı’dan çıkarmanın peşindeysen, orada duracaksın. Sakın ha. Yapma." sözlerini kaydetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN