AKOM duyurdu: İstanbul'da sıcaklıklar yeniden yükselişe geçiyor

AKOM duyurdu: İstanbul'da sıcaklıklar yeniden yükselişe geçiyor

AKOM, İstanbul'da etkili olan serin ve yağışlı havanın yerini sıcak ve güneşli günlere bırakacağını açıkladı. Yeni haftada kent genelinde yağış beklenmezken, hava sıcaklığının 32 dereceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte son günlerde görülen serin ve yağışlı havanın bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini yitireceğini duyurdu. Yapılan değerlendirmeye göre, yeni haftayla birlikte sıcaklıklar belirgin şekilde artacak ve gökyüzü çoğunlukla açık olacak.

SICAKLIKLAR HAFTA BOYUNCA YÜKSEK SEYREDECEK

AKOM'un tahminlerine göre hava sıcaklığı önümüzdeki günlerde 28 ila 32 derece arasında değişecek. Kentte sıcaklıkların kısa sürede 16 ila 18 derece yükselmesi beklenirken, hafta boyunca yaz havasının etkili olacağı bildirildi.

Bugün sabah saatlerinde 21 derece olarak ölçülen hava sıcaklığının öğle saatlerinde 27 dereceye ulaşması, akşam saatlerinde 25, gece ise 23 dereceye düşmesi öngörülüyor.

YAĞIŞ BEKLENMİYOR

Tahminlere göre 27 Temmuz'dan 1 Ağustos'a kadar İstanbul'da kayda değer bir yağış beklenmiyor. Bugün ise bazı bölgelerde metrekareye 1 ila 3 kilogram arasında hafif ve kısa süreli yağış görülebileceği, ancak bu yağışların gün içinde etkisini kaybedeceği ifade edildi.

NEM VE RÜZGÂR ETKİLİ OLACAK

Kentte nem oranının gün boyunca yüzde 40 ile 80 arasında değişmesi beklenirken, lodos yönünden esecek rüzgârın hafif, zaman zaman ise orta kuvvette hissedileceği tahmin edildi.

VATANDAŞLARA SICAK SAATLER UYARISI

AKOM, hava sıcaklıklarının yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkacağını belirterek özellikle öğle saatlerinde uzun süre güneş altında kalınmaması konusunda uyarıda bulundu. Yetkililer, yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların günün en sıcak saatlerinde daha dikkatli olmalarını istedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN