Akrabasının kredisine kefil olan adam, evini barkını her şeyini kaybetti! Bankalar, kalan borçlar için hâlâ peşinde

Akrabasının kredisine kefil olan adam, evini barkını her şeyini kaybetti! Bankalar, kalan borçlar için hâlâ peşinde

Rica üzerine akrabasının kredisine kefil olan adamın resmen hayatı karardı. Yıllarca süren birikimiyle aldığı daireleri ve dükkanını kaybeden adam, en sonunda oturduğu evi de bankaya verdi. Buna rağmen hâlâ ödemesi gereken 3 milyon TL borcu bulunuyor. İşte detaylar...

Sahibi olduğu mağazada elektrikli ev aletleri satışı yapan Haydar Akbayır, yaşadığı mali sıkıntıyı aşmak için kredi arayışına girdi. Özel bir bankaya kredi başvurusunda bulunan Haydar Akbayır'ın aldığı krediye akrabası Hacı Bayram Yılmaz da kefil oldu. Kredi zamanında ödenemedi. Haydar Akbayır'ın şirketi için iflas kararı çıktı.

ÖNCE İHTARNAME SONRA TAKİP

Banka, ödenemeyen kredi için Hacı Bayram Yılmaz'ın kapısını çaldı. Banka, 24 Nisan 2019 tarihinde Hacı Bayram Yılmaz'a ihtarname gönderdi. İhtarnamede, kredi borcunun 1 milyon 687 bin TL olduğu bildirildi.

HalkTV'de yer alan habere göre, ihtarnameden birkaç gün sonra banka Hacı Bayram Yılmaz'a yönelik icra takibi başlattı. İstanbul 10 İcra Dairesi ve İstanbul 36 İcra Dairesi üzerinden başlatılan iki takip sonrası Hacı Bayram Yılmaz'ın mülklerinin satışı istendi.

İKİ MÜLKÜ SATILDI

Hacı Bayram Yılmaz'ın bir arsası ile bir dairesi toplam 1 milyon 878 bin TL'ye icradan satıldı. Her iki mülkün satışı ise ayrı icra müdürlüklerinden açılan dosyalar üzerinden yapıldı. İddiaya göre mülk satışından yapılan tahsilat, bir diğer icra müdürlüğüne bildirilmedi. Hacı Bayram Yılmaz'n mülklerinin satışı yanı sıra başka bir bankadaki 1 milyon 184 bin TL'sine de bloke konuldu.

OTURDUĞU EV DE İCRALIK OLDU

Durum böyle olunca, her iki dosyadan Hacı Bayram Yılmaz borçlu kalmaya devam etti. Yüklü miktarda faiz işletilen borç miktarı halen 3 milyon TL'ye yakın görünüyor. Devam eden borç nedeni ile Hacı Bayram Yılmaz'ın oturduğu Avcılar Ispartakule'deki ev ile Florya'daki bir dükkanın da icradan satışı istendi. Her iki mülk için belirlenen bedel 46 milyon TL'yi aşıyor.

AVUKAT HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Banka avukatının, bilinçli olarak yaptığı tahsilatları ilgili dosyalara bildirmediğini öne süren Hacı Bayram Yılmaz, ilgili bankanın yöneticileri yanı sıra avukat Suna T. hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık başvurusunda, şüphelilerin 'dolandırıcılık' suçu işledikleri öne sürüldü. Savcılık başvurusunun yanı sıra avukat Suna T. hakkında, üyesi olduğu İstanbul Barosu'na da başvuruda bulunuldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN