AKSA Şirketi’nin baskısı ada basınına manşet oldu: 14 Mayıs öncesi KKTC’ye sözleşme baskısı

AKSA Şirketi’nin baskısı ada basınına manşet oldu: 14 Mayıs öncesi KKTC’ye sözleşme baskısı

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ‘5’li’ çete olarak adlandırdığı ve Türkiye’deki kamu ihalelerinin neredeyse tamamını alan büyük şirketlerin seçimden önce paniklemeye başladığı ifade edildi. Bunun somut örneği ise KKTC’de yaşanıyor. Kılıçdaroğlu’nun ‘5’li’ çete dediği şirketler arasında sıraladığı AKSA şirketinin Ada’da seçim öncesi enerji anlaşmasını yenilemek için yetkililere baskı yaptığı belirtildi. Basın, AKSA’nın girişimlerini ‘Seçim paniği’ diye manşetlere taşıdı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ‘5’li’ çete olarak adlandırdığı ve Türkiye’deki kamu ihalelerinin neredeyse tamamını alan büyük şirketlerinin seçimden önce paniklemeye başladığı ifade edildi. Buna ilişkin KKTC’de çarpıcı bir gelişme yaşandığı belirtiliyor.

Yenidüzen Gazetesi'nin haberine göre; Kılıçdaroğlu’nun ‘5’li’ çete dediği şirketler arasında sıraladığı AKSA şirketinin Ada’da seçim öncesi enerji anlaşmasını yenilemek için yetkililere baskı yaptığı belirtildi. KKTC basınının manşete taşıdığı AKSA’nın girişimleri ‘Seçim paniği’ diye aktarıldı.

whatsapp-image-2023-05-10-at-17-56-15.jpeg

‘EĞER ÖYLE BİR ŞEY YAPARLARSA ÜLKEYİ ELEKTRİKSİZ BIRAKIRIZ’

AP Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta kaybetme ihtimaline karşılık seçimden önce enerji sözleşmesini imzalamak isteyen AKSA'nın bu tavrına KKTC’deki sendikalar tepki gösterdi. Elektrik alanında örgütlü sendika El-Sen ‘’Eğer öyle bir şey yaparlarsa ülkeyi elektriksiz bırakırız" açıklaması yaptı

whatsapp-image-2023-05-10-at-17-56-15-1.jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN