Ali Babacan: Faizi yüzde 19'da tutanlar kimin adamı?

Ali Babacan: Faizi yüzde 19'da tutanlar kimin adamı?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Düzce'de Akçakoca Kongresindeki konuşmasında gündemle ilgili sıcak açıklamalar yaptı. Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Babacan, 'Bize faiz lobisinin adamı' diyenlere soruyorum bugün faizi yüzde 19'da tutanlar kimin adamı?' dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Türkiye’nin devlet bütçesindeki faiz ödemesi, 2003-2015 döneminde 50 milyar lira mertebesindeydi. Bu yıl 180 milyar. Yeni açıklanan Orta Vadeli Program’da gelecek yıl için faize tam 240 milyar bütçe koymuşlar. Ondan sonraki sene 290 milyar. Peki yüzde 6-7 faiz varken, 50 milyar lira faiz ödeneği varken bütçede, ‘180 milyar, 240 milyar, 290 milyar faiz ödeyeceğim’ diyenlere soruyorum. Bize o dönem iktidara yakın gazeteler vasıtasıyla 'Faiz lobisinin adamı' diyenlere soruyorum bugün faizi yüzde 19 seviyelerinde tutanlar kimin adamı?” diye konuştu.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Orta Vadeli Program’a ilişkin, "2023 yılı hedefi, Cumhuriyetin 100. yıl hedefi; kişi başına millî gelir 10 bin 700 dolar. Yahu biz 2008 yılında 11 bin doları gördük. 15 sene önceyi hedefliyorlar. Bu mu sizin 2023 hedefleriniz? 2002’de milli gelir 3 bin 600 dolar. 2008’de çıkmış 11 bin dolara. Demek ki bu hükümet, işte Türkiye’yi tam 15 yıl geriye götürdü. Ve bunları Orta Vadeli Program’da açıklayarak da yaptıkları tam bir itiraf. Memleketi ne hale getirdiklerini rakamlarla ortaya koydular" dedi.

Ali Babacan, "İktidar ekonomide tek haneleri rakamları hedefliyoruz diyor. Biz zaten bunu 2004 yılında tek haneye düşürmüştük. Vatandaşların büyük bir ekseriyeti bugün zorluk içinde yaşıyor." açıklaması yaptı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Akçakoca Kongresi'ne katıldı, 2 ilçe parti binasının açılışını gerçekleştirdi.

Babacan, Akçakoca ilçesindeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen kongrede yaptığı konuşmada, 9 ay önce Düzce Kongresi'ni gerçekleştirdiklerini, bugün ise Akçakoca'da kongre yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'yi adım adım gezmeye devam ettiklerini belirten Babacan, "Ülkemizin her bir köşesinde teşkilatlanmaya devam ediyoruz. Her kesimden vatandaşımız bizlere gelip derdini anlatıyor. Memleketimizi anlamaya çalışıyoruz ve her yaştan insanımızı dinlemeye çalışıyoruz." dedi.

Parti olarak teşkilatlanmaya önem verdiklerine değinen Babacan, "Bugün itibarıyla 81 ilimizde yapılanmalarımızı yapmış durumdayız. Türkiye'de bulunan 973 ilçenin 650'sinde ilçe teşkilatlarımızı açmış durumdayız. Yıl sonuna kadar yapılanmamızı tamamlayıp Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşlarımıza buluşmaya devam edeceğiz. Partimizi vatandaşlarımıza tanıtacağız." diye konuştu.

Tek listeyle gerçekleştirilen kongrede Akçakoca İlçe Başkanı Gönül İşgören oldu.

Babacan, ayrıca kentte gün boyu düzenlediği programda Akçakoca ve Cumayeri parti hizmet binalarının açılışlarını gerçekleştirdi.

Esnaf ziyaretleri yapan Babacan, yerel basın mensuplarıyla da sohbet toplantısı düzenledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN