Şah damarına yakın bölgede tespit edilen kitle nedeniyle ameliyat edilen tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın, resmi dilekçelerle talepte bulunmasına rağmen kendi doktorunun bulunduğu hastane yerine İzmir Şehir Hastanesi’ne sevk edildiği bildirildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanarak İzmir’e sevk edilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın, cezaevindeyken sağlık sorunları nedeniyle ameliyat olduğu öğrenildi. Şah damarına yakın bir noktada tespit edilen kitle nedeniyle gerçekleştirilen operasyonun ardından Çalık’ın yeniden cezaevine gönderildiği belirtildi.
CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, yaptığı açıklamada Çalık’ın sağlık kontrolleri için kendi doktorunu ve ameliyatının yapıldığı hastaneyi görmek istediğini, bu yönde resmi başvurular yapıldığını ancak taleplerine rağmen ring aracı ve eskort eşliğinde İzmir Şehir Hastanesi’ne götürüldüğünü ifade etti.
Akdoğan, Çalık’ın sağlık süreciyle ilgili sevk işlemlerinin bu şekilde sürdüğünü belirtti.
Akdoğan'ın açıklaması şöyle;
"Olacak şey değil… Tüm başvurulara ve resmi dilekçemize rağmen Mehmet Murat ÇALIK şu sıralarda ring aracı ve eskortlarla ameliyat olduğu hastaneye değil, İzmir Şehir Hastanesi’ne götürülüyor. Hastanedeyiz ve süreci takip ediyoruz. Saat 12:00’de sürece ilişkin açıklamayı İzmir Şehir hastanesi önünde yapacağım.
Bir hastanın hastanesini, doktorunu seçme hakkı vardır. Tedavisini görmek istemesi, kontrol edilmek istemesi, dikişleri aldırmak istemesi, kendi doktoruna gözükmek istemesi kadar doğal ne olabilir?"
