Ankara-Şam hattında yeni dönem: Erdoğan, Şara için özel uçak gönderdi

Ankara-Şam hattında yeni dönem: Erdoğan, Şara için özel uçak gönderdi

Türkiye, Suriye ile diplomatik ilişkilerde yeni bir adım atarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ahmed Şara ve heyetini Ankara’ya getirmek için özel uçak tahsis etti.

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, Ankara’ya gelmek üzere Şam’dan havalandı. Ancak bu yolculuk sıradan bir ziyaret değildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şara ve heyetini Ankara’ya getirmek için Cumhurbaşkanlığı uçaklarından birini tahsis etti.

Ankara’daki zirvenin en önemli gündem maddeleri arasında PKK’nın tamamen tasfiyesi, ABD askerlerinin bölgeden çekilmesi, işgal altındaki petrol ve gaz kaynaklarının Şam yönetimine devri ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgedeki bazı üslerinin yeni düzenlemeye tabi tutulması yer alıyor.

Türkiye’nin bölgesel barış sürecine liderlik ettiği bu yeni dönemde, Suriye’deki istikrarın sağlanması, sınır güvenliğinin garanti altına alınması ve mültecilerin dönüşü için ortak bir yol haritasının oluşturulması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN