Başkentte bir iş makinesi parçaları üretim atölyesinde yaşanan insanlık dışı olay, sosyal medyada paylaşılan görüntülerle gün yüzüne çıktı. %61 zihinsel engelli Hamza S.’ye (26) yönelik gerçekleştirilen "vince bağlama" eylemi sonrası başlatılan soruşturmada, yargı "eşek şakası" savunmasını kabul etmeyerek ağır suçlamalarla tutuklama kararı verdi.
GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILINCA ORTAYA ÇIKTI
Olayın yaklaşık 1,5 yıl önce gerçekleştiği, ancak faillerin bu görüntüleri geçtiğimiz hafta sosyal medyada yayımlamasıyla ailesinin durumdan haberdar olduğu öğrenildi. Hamza S.’nin kız kardeşinin durumu fark ederek polise şikayette bulunması üzerine emniyet güçleri harekete geçti.
Gözaltına alınan Kemal Budak, Mehmet Ali Şenkal ve Niyazi Ayhan;
Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma,
Eziyet ve kötü muamele,
Tehdit ve kasten yaralama, suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. İş yeri sahibi B.Ç. ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
MAĞDUR HAMZA S.: "KORKUMDAN SUSTUM"
Yaşadığı travmayı dile getiren Hamza S., iş yerindeki baskıyı ve korkusunu şu sözlerle anlattı:
"Onlar bana 'şaka yaptık' demişler ama beni korkuttular. Çekindiğim için aileme bile anlatamadım. Patronum da bu olanlara göz yumuyordu. Videoların yayıldığını kız kardeşim gördü, 'Kaldırın' demesine rağmen kaldırmamışlar. Çok üzgünüm, hepsinin cezalarını çekmesini istiyorum."
SİSTEMATİK ŞİDDET ŞÜPHESİ: İKİNCİ BİR VİDEO DAHA ÇIKTI
Soruşturma derinleştikçe, Hamza S.’nin aynı iş yerinde sistematik bir şiddete maruz kaldığına dair yeni delillere ulaşıldı. 2 yıl öncesine ait olduğu belirlenen bir başka görüntüde, talihsiz gencin yine aynı atölyede bir kişi tarafından darbedildiği görüldü. O dönem ailelerin araya girip barışması nedeniyle şikayetçi olunmadığı, ancak son olayın bardağı taşıran son damla olduğu ifade edildi.
