Antalya Kaleiçi’ndeki yangın iki saat sürdü, İşletme sahipleri: Zarar büyük

Antalya Kaleiçi’ndeki yangın iki saat sürdü, İşletme sahipleri: Zarar büyük

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yer alan tarihi Kaleiçi’nde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık iki saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında bir otel, kullanılmayan bir yapı ve kapalı bir eğlence mekanı hasar gördü.

Selçuk Mahallesi Uzun Çarşı Sokak’ta saat 12.00 sıralarında, metruk bir bina ile iki katlı bir otelin arasında çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Oteldeki misafirler, çalışanlar tarafından tahliye edilirken, olay yerine çok sayıda itfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Alevler, otelin hemen yanında bulunan ve bir süredir kapalı olan eğlence mekanına da sıçradı. Sokağın araç ve yaya trafiğine kapatıldığı yangında ekipler, dar sokaklarda zorlu bir çalışma yürüttü. Yangın, yaklaşık 2 saatlik çabanın ardından söndürüldü. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmadı.

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip eden Antalya Valisi Hulusi Şahin, ilk belirlemelere göre yangının otelin arka kısmında başladığını, 3 odalı oteldeki misafirlerin tahliye edildiğini ve olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadığını aktardı. Yangının çıkış noktasının ise henüz belirlenemediği bildirildi.

İŞLETME SAHİPLERİ: ZARAR BÜYÜK

Yangında zarar gören otelin işletmecisi Sinan Şimşek, duman dedektörlerinin uyarısıyla alevleri fark ettiklerini ve hızla müdahale ettiklerini belirtti. "Poyraz rüzgarı nedeniyle yangın bir anda yayıldı. Müşterilerimizi son anda tahliye ettik. Maddi kaybımız büyük ama can kaybı yaşanmaması tesellimiz," dedi.

Kapalı olan eğlence mekanının sahibi Musa Gül ise yaklaşık 20 milyon TL civarında zararlarının olduğunu söyleyerek, "Yangın otelden bize sıçradı. Dar sokaklar nedeniyle itfaiyenin müdahalesi gecikti," ifadelerini kullandı.

BELEDİYE: MÜDAHALE 3 DAKİKADA BAŞLADI

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yangına ilk müdahalenin Kaleiçi İtfaiye İstasyonu ekiplerince 3 dakika içinde yapıldığı belirtildi. Toplam 10 araç ve 35 personelin görev aldığı bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN