Kaymakamlıkta silahlı panik: Şüpheli 4,5 saat sonra teslim oldu

Kaymakamlıkta silahlı panik: Şüpheli 4,5 saat sonra teslim oldu

Antalya’nın Kepez ilçesinde hükümet konağındaki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde silahla ateş açan ve ardından kendisini odaya kilitleyen şüpheli, polisin yaklaşık 4,5 saat süren ikna çalışmasının ardından silahını bırakarak teslim oldu. Olayda yaralanan olmadı.

Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan Kepez Hükümet Konağı’ndaki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bir kişi tarafından ateş açılması paniğe neden oldu. Silah seslerinin duyulmasının ardından bina boşaltılırken bölgeye çok sayıda polis, özel harekat ve sağlık ekibi sevk edildi.

Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayın yaşandığı hükümet konağındaki personel ve vatandaşlar tedbir amacıyla tahliye edildi.

13158856.jpg

RASTGELE ATEŞ AÇTI, KENDİNİ ODAYA KİLİTLEDİ

Kepez Kaymakamı Suat Dervişoğlu, olayın saat 11.10 sıralarında meydana geldiğini belirterek şüphelinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli olduğunu ancak hakkında yürütülen adli ve idari soruşturmalar nedeniyle Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde görevlendirildiğini söyledi.

Dervişoğlu, M.Y. (39) isimli personelin toplantı odasına geçerek video kaydı aldığını, ardından koridora çıkarak kurusıkı tabancayla 7-8 el ateş ettiğini belirtti. Olayın ardından şüphelinin kendisini bir odaya kilitlediği ve intihar edeceğini söylediği ifade edildi.

basliksiz-1.jpg

4,5 SAAT SÜREN İKNA ÇALIŞMASI

Olayın ardından polis ekipleri ve emniyetin uzman müzakerecileri şüpheliyle görüşme başlattı. Süreç boyunca psikologların da devreye girdiği ve şüpheliyi ikna etmeye çalıştığı öğrenildi.

Yaklaşık 4,5 saat süren görüşmelerin ardından M.Y., saat 15.20 sıralarında silahını bırakarak polise teslim oldu. Şüpheli ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

O ANLARIN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan şüphelinin kaymakamlık binasında silahla ateş açtığı anlara ait görüntüler de ortaya çıktı. Görüntülerde M.Y.’nin iki elinde tabanca ile koridorda yürüdüğü, çevrede bulunan kişileri dışarı çıkmaları için uyardığı ve ardından birkaç el ateş ettiği görülüyor.

basliksiz-3.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN