Arıkan 'uyanık olun' diyerek iktidarı uyardı: İznik’te ‘Yeni Vatikan’ mı kuruluyor?

Arıkan 'uyanık olun' diyerek iktidarı uyardı: İznik’te ‘Yeni Vatikan’ mı kuruluyor?

Saadet Partisi lideri Arıkan, Yeni Yol Grup toplantısında, Papa 14. Leo’nun İznik'e yapacağı ziyarete ilişkin konuştu. "İznik’te ‘Yeni Vatikan’ mı kuruluyor?" diyen Arıkan iktidara seslenerek "Ülkemizin yumuşak gücünü doğru kullanın, ABD’nin, Vatikan’ın coğrafyamızı kuşatma hedeflerine karşı uyanık olun." şeklinde konuştu.

Saadet Partisi lideri Mahmut Arıkan, Yeni Yol Grup toplantısında, Papa 14. Leo’nun İznik Konsili’nin 1700’üncü yılı dolayısıyla yapacağı ziyarete ilişkin konuştu. "Şüphe ile takip ediyoruz: İznik’te ‘Yeni Vatikan’ mı kuruluyor?" diyen Arıkan "Bu ziyaretin kapsamı ve tesisin ölçeği, yalnızca turistik bir yatırımın ötesinde bir 'özel statü alanı' oluşturma ihtimalini gündeme getirmektedir. Eğer planlanan bölge, uluslararası dini otoritenin özel hukuki statüye sahip bir alanı gibi düşünülüyorsa, bu Türkiye’nin egemenlik alanına doğrudan temas eden kritik bir konudur. Buradan iktidara sesleniyorum; ülkemizin yumuşak gücünü doğru kullanın, ABD’nin, Vatikan’ın coğrafyamızı kuşatma hedeflerine karşı uyanık olun ve bu ziyaretin onlar için asla bir siyasi kazanım olmasına müsaade etmeyin.” ifadelerini kullandı.

"ASKERLERİMİZ ESKİ VE BAKIMSIZ UÇAKLARLA YOLCULUK YAPIYOR"

TSK’ya ait C130 tipi askeri kargo uçağının düşmesi sonucu 20 askerin şehit olmasına ilişkin konuşan Arıkan, “Askerlerimiz, görevlerini yerine getirirken eski ve bakımsız uçaklarla yolculuk yapmak zorunda bırakılıyor. Bu, hiçbir şekilde izah edilemez bir durumdur” ifadelerini kullandı. Son dönemde yeterli donanım ve ekipman eksikliği nedeniyle meydana gelen kayıpların Türkiye ve millet açısından kabul edilemez olduğunu belirten Arıkan, bu tür kazaların bir daha yaşanmamasını temenni ettiğini söyledi.

"ÜST KADEMEDEKİ YETKİLİLERDEN KAÇININ İSTİFA ETTİĞİNİ GÖRDÜNÜZ?"

İktidarın yönetim anlayışının ihmaller ve yetersizlikler sonucu vatandaşların hayatını tehlikeye attığını belirten Arıkan, son dönemde yaşanan iş kazalarını örnek gösterdi. Arıkan, Gebze’de 15 gün önce bir ailenin yok olduğunu, ancak sorumlunun bakanlık mı yoksa belediye mi olduğu tartışmasının ön plana çıktığını söyledi. Fatsa’da 6 gün önce bir taş ocağında meydana gelen göçük sonucu 25 yaşındaki Burak Kilci’nin hayatını kaybettiğini, Kilci’nin üç ay önce evlendiğini ve baba olmaya hazırlandığını hatırlattı. Arıkan, “Gebze, Fatsa, Dilovası ve Diyarbakır’da yaşananlar kaza değil, cinayet. Sebep, insanı öncelemeyen vahşi bir sistemdir. Bu ülkede insanların hayatı bu kadar ucuz mu? Sistematik ihmallerin sonucu olan bu ölümlerde, üst kademedeki yetkililerden kaçının istifa ettiğini gördünüz mü?” dedi.

Arıkan'ın konuşması şöyle;

“İZNİK’TE YENİ VATİKAN MI KURULUYOR?”

"Dünya’nın gözleri Türkiye’nin üzerinde yoğunlaşmış durumda. Papa 14. Leo’nun İznik Konsili’nin 1700’üncü yılı dolayısıyla yapacağı ziyaret ve bu ziyaretle bağlantılı kamuoyuna yansıyan planlar dikkatle takip ediliyor. Şüphe ile takip ediyoruz: İznik’te ‘Yeni Vatikan’ mı kuruluyor?' İznik’te büyük bir hac organizasyonuna imkân verecek bir dini turizm yatırımı teklifinin gündeme gelmesi, Türkiye’nin tarihî ve kültürel mirası üzerinde kimin söz sahibi olacağı tartışmasını yeniden açtı. Bu ziyaretin kapsamı ve tesisin ölçeği, yalnızca turistik bir yatırımın ötesinde bir 'özel statü alanı' oluşturma ihtimalini gündeme getirmektedir. Eğer planlanan bölge, uluslararası dini otoritenin özel hukuki statüye sahip bir alanı gibi düşünülüyorsa, bu Türkiye’nin egemenlik alanına doğrudan temas eden kritik bir konudur. Buradan iktidara sesleniyorum; ülkemizin yumuşak gücünü doğru kullanın, ABD’nin, Vatikan’ın coğrafyamızı kuşatma hedeflerine karşı uyanık olun ve bu ziyaretin onlar için asla bir siyasi kazanım olmasına müsaade etmeyin.”

YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN