Arıkan'dan '6 Şubat'ın yıl dönümünde mesaj: Sorumlu 'insan değil inşaat' diyen iktidarın kendisidir

Arıkan'dan '6 Şubat'ın yıl dönümünde mesaj: Sorumlu 'insan değil inşaat' diyen iktidarın kendisidir

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan, 6 Şubat 2023 depreminin yıl dönümünde insanların hayatını kaybetmesinin sorumlusu olarak iktidarı göstererek, "İnsanları fıtrat değil, denetimsizlik öldürdü" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, TBMM'de Yeni Yol grup toplantısında konuştu. Arıkan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin 3'üncü yıl dönümüne ilişkin, "6 Şubat depremleri neden on binlerce canımızın hayatına mal oldu? Cevap, iktidarın 24 yıl boyunca yaptığı icraatlarda. İktidar bu ülkede maalesef, 'İnsan yerine inşaat' dedi.

"YIKILAN ŞEHİRLER VE KAYBOLAN HAYATLAR İKTİDARIN TERCİHİDİR"

Arıkan, deprem bir doğal afet olduğunu ancak sonuçlarının izlenen politikalar ile değiştirilebileceğini belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidarı hedef aldı.

Kentsel dönüşüm yerine rantsal dönüşümü tercih etti. Tedbir almak yerine kolon keserek cezasız kalacak yandaş müteahhitler oluşturdu. Bunun için açık ve net bir şekilde söylüyoruz; deprem ülkemizin gerçeğidir ama yıkılan şehirler, kaybolan hayatlar iktidarın tercihidir.

"30 YILDIR AYNI ACILARI YAŞAYIP DURUYORUZ"

"Son 30 yıldır bu kürsüde hep aynı cümleleri duyduk, aynı acıları yaşıyoruz, aynı sözleri veriyoruz." ifadelerini kullanan Genel Başkan, 50 bin insanın hayatını bu şekilde kaybetmesinin 'fıtrat' ile açıklanamayacağını vurguladı.

1999 Gölcük depremi, on binlerce insan ve aynı yıl Düzce'de yıkım, ihmaller ve unutuluş. 2003 Bingöl depreminde çocuklar enkaz altında kaldı. 2011 Van depremi, çadırda birçok insanımız donarak hayatını kaybetti. 2020 Elazığ, 'Bu kürsüden ders aldık' denildi. 2020 İzmir, aynı binalar aynı son konuşmalar ve 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Urfa, Osmaniye. Resmi rakamlara göre 50 binden fazla insan hayatını kaybetti. Her depremden sonra ne gördüysek 6 Şubat depremlerinden sonra da aynı hadiselere şahitlik ettik. Suçlu olan müteahhitler unutturuldu, denetçiler aklandı, kamu görevlileri korundu. Vefat edenler için de 'Fıtrat' denildi. Biz bunu kabul etmiyoruz; insanları fıtrat değil ihmal, liyakatsizlik, adaletsizlik ve denetimsizlik öldürdü. Biz biliyoruz ki bu bitmek bilmez döngü son bulmadıkça bizler aynı acıları tekrar tekrar yaşamaya devam edeceğiz"

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN