Arınç'tan 'Soros' açıklaması: Bir zamanlar baş tacımızdı

Bülent Arınç, Erdoğan'ın 'Sorosçu' ifadesine yönelik, "İnsanların ‘vay Sorosçu’ diye suçlanması yanlış. O zamanlar baştacımızdı. Kendimize saygımız olmalı.” dedi.

Eski Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu eski üyesi Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tutuklu iş insanı Osman Kavala konusunda sert eleştirilerde bulunduğu George Soros hakkında açıklamalarda bulundu.

Arınç, TV 5 kanalında Soros’un 2002'de kurmuş olduğu Açık Toplum Vakfı'nın araştırmalarını kullandıklarını ve vakfın o dönemdeki Türkiye Danışma Kurulu Başkanı Nafiz Can Paker ile birçok kez görüştüklerini belirtti. Arınç, “İnsanların ‘vay Sorosçu’ diye suçlanması yanlış. Kendimize saygımız olmalı” ifadelerini kullandı.

'O ZAMANLAR BAŞTACIMIZDI'

Arınç, programda konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Soros’la ilgili de şeyler var. Tabii bu benim kabul edemediğim şeyler. Soros bir ara Açık Toplum diye muteberdi. Bunun Türkiye’deki temsilcisi Can Paker’di. Can Paker o zaman vakıfta bulunurdu. Vakfın yaptığı araştırmaları da biz done olarak kullanırdık. Paker, Etyen Mahçupyan ve diğer araştırmacılarla birlikte bana belki 5 defa gelmiştir. O zaman baştacı ettiğimiz şu anda da bir yerlerde başı olan bir insanın ‘vay Sorosçu’ diyerek bir kısım insanların suçlanması yanlış. Kendimize bir saygımız olmalı. Mesela ben hükümetteyken yaptığımız her şeyi savunurum, bugün de savunurum. Neden, çünkü bunu beraber, inanarak yaptık."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN