Ataşehir'de AK Parti'nin adayı belli oldu

Ataşehir'de AK Parti'nin adayı belli oldu

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in görevden uzaklaştırılmasının ardından, Belediye Meclisi yeni başkan vekilini seçmek üzere bugün toplanıyor. Kritik seçim öncesinde AK Parti Grubu, adayının Serdar Orhan olduğunu kamuoyuna duyurdu.

Ataşehir’de yerel yönetim bugün sandık başında. Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in tutuklanması ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından, 5393 sayılı Belediye Kanunu uyarınca başkan vekilliği seçimi gerçekleştirilecek.

AK PARTİ’NİN ADAYI SERDAR ORHAN

Ataşehir Belediye Meclisi’ndeki dengeler açısından büyük önem taşıyan seçim öncesi, AK Parti grubunda aday belirleme süreci tamamlandı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve yerel teşkilatlarla yapılan istişareler sonucunda, başkan vekilliği yarışı için Serdar Orhan ismi üzerinde mutabakata varıldı.

SEÇİM PROSEDÜRÜ VE MECLİS ARİTMETİĞİ

GerçekGündem'in haberine göre, bugün saat 14.00 sularında başlaması beklenen Belediye Meclis oturumunda seçim, gizli oylama esasıyla yapılacak:

İlk İki Tur: Üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu aranacak.

Üçüncü Tur: Salt çoğunluğu (yüzde 50 + 1) alan aday, Ataşehir’in yeni Belediye Başkan Vekili olarak göreve başlayacak.

Eğer üçüncü turda da sonuç alınamazsa, en çok oyu alan iki aday dördüncü turda yarışacak ve en çok oyu alan isim seçimi kazanmış sayılacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubunun da gün içinde adayını netleştirmesi veya destekleyeceği ismi açıklaması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN