Ayhan Bora Kaplan davasında kritik gelişme: Gizli Ü5W1G8K6L3 ifadesini geri çekti

Ayhan Bora Kaplan davasında kritik gelişme: Gizli Ü5W1G8K6L3 ifadesini geri çekti

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında önemli bir gelişme yaşandı. Bugün görülen duruşmada, gizli tanık 'Ü5W1G8K6L3' daha önce verdiği ifadelerini geri çekti. 'Ü5W1G8K6L3'ün ifadeleri, Kaplan'ın suç örgütünün kurucusu ve yöneticisi olduğu iddialarını içeriyordu.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında, 'Ü5W1G8K6L3' kod adlı gizli tanığın ifadelerini geri çektiği açıklandı. Duruşmada tanık ve müştekilerin ifadeleri dinlendi.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne dair 20’si tutuklu 61 sanığın yargılandığı davada önemli bir gelişme yaşandı. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmada, gizli tanık 'Ü5W1G8K6L3' ifadelerini geri çekti.

Mahkeme Başkanı, duruşmada bu hafta müşteki ve tanıkların dinleneceğini belirterek, 'Ü5W1G8K6L3' kod adlı gizli tanığın daha önce verdiği ifadelerini geri çektiğini duyurdu. İddianamede, bu gizli tanığın Ayhan Bora Kaplan’ın suç örgütü hakkında kritik bilgiler verdiği ve Kaplan’ın suç örgütünün kurucusu ve yöneticisi olduğunu, çeşitli suçlara bizzat katıldığını belirttiği ifadeler yer alıyordu.

TANIK ERKAN DOĞAN’IN İFADELERİ

Duruşmada tanık olarak dinlenen ve müştekilik talebinde bulunan Erkan Doğan, sanıklardan Barış Kurt'un şoförlüğünü yaptığını ve onunla yaşadığı olayları anlattı. Doğan, “Sanık Barış Kurt'un şoförlüğünü yaptım, 8 yıl boyunca her işine koşturdum. Zamanla bildiklerim bana ağır gelmeye başladı. İhalelerde yaptığı uygunsuzluklar, hak yediğini ve yasal olmayan işlere karıştığını bildiğim için rahatsız oldum” dedi.

Barış Kurt'tan ayrılmak istediğini belirten Doğan, bunun üzerine kendisine Ayhan Bora Kaplan ile birlikte geldiklerini söyledi. “Paramı vereceğini söyledi. Ayhan Bora ile birlikte geldiler. Gittikleri bir mekanda darbedildiğini ve işkenceye maruz kaldığını anlatan Doğan, iki gün sonra ellerinden kurtulduğunu ve hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

KAPLAN SALONDAN ÇIKARILDI

Doğan’ın ifadeleri üzerine sinirlenen Ayhan Bora Kaplan, mahkeme başkanının talimatıyla salondan çıkarıldı. Bir süre sonra avukatlarının talebiyle duruşma salonuna tekrar getirilen Kaplan, duruşmanın devamında yer aldı. Duruşmaya ara verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN