AYM Başkanı Arslan'dan yargıya uyarı: Uzaktan kumandalı yargıç olmaz

AYM Başkanı Arslan'dan yargıya uyarı: Uzaktan kumandalı yargıç olmaz

Türkiye Adalet Akademisi tarafından düzenlenen Akademi Söyleşileri kapsamında, hakim, savcı adaylarıyla Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu'nda toplandı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın "Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz." ifadesi dikkat çekti.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Akademi Söyleşileri kapsamında Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu'nda konuştu. Yargı ve hukukun temel amacının bireyin hak ve özgürlüklerini güvence altına tutmak olduğunu ifade eden Zühtü Arslan, 'hukuk devleti' vurgusu yaptı.

'ADALETİN OLMADIĞI DEVLET AYAKTA KALAMAZ'

Bütün yargı düzenlerinin ortak paydasının, hukuk devleti olduğu ifade eden Arslan, adaleti tesis etmeyen devletlerin uzun süre var olamayacağını vurguladı. Arslan "her şeyi yerli yerine koymak" suretiyle adaleti tecelli ettirmenin hakim ve savcıların görevi olduğunu hatırlattı.

'UZAKTAN KUMANDALI YARGIÇ OLMAZ'

Hakim ve savcı adaylarına meslekle ilgili uyarı ve tavsiyelerde bulunan Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan'ın 'vicdan esaret, akıl ise ise vesayet kabul etmez' diyerek "Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz." vurgusu dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN