Ayşe Ateş Sinan Ateş'in suikastten önce söylediği sözleri açıkladı: Olcay Kılavuz ve Ahmet Yiğit Yıldırım beni öldürmek için...

Ayşe Ateş Sinan Ateş'in suikastten önce söylediği sözleri açıkladı: Olcay Kılavuz ve Ahmet Yiğit Yıldırım beni öldürmek için...

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, suikastın arkasında eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın olduğunu iddia etti.

Ankara'da silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, çarpıcı iddialarda bulundu. Ayşe Ateş, suikastın planlayıcıları olarak eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ı işaret ederek, "Eşim, 'Olcay ve Ahmet beni öldürmek için kiralık katil arıyor' demişti" ifadelerini kullandı.

Ayşe Ateş, eşi Sinan Ateş'in birkaç ay önce kendisine, "Olcay ve Ahmet beni öldürmek için kiralık katil arıyor. Kapı kapı dolaşıyorlarmış beni öldürmek için. Bir sürü kişiye gitmişler ama kimseye yaptıramıyorlarmış" dediğini açıkladı. Bu ifadeler, suikastın planlı ve organize bir şekilde gerçekleştirildiği iddialarını güçlendiriyor.

Ayşe Ateş, Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz'a verdiği röportajda, MHP ve Ülkü Ocakları ile bağlantılı kişilerin tutuklandığını belirtti. "Soruşturma yürütülen 17 kişiye bakınca, kurumsal bir saldırının içeriden yapılmış gibi bir izlenim oluşuyor" dedi ve ekledi: "Bazen düşmanı uzakta aramamak gerek."

"KILAVUZ VE DEMİRBAŞ'IN İLİŞKİSİ"

Ayşe Ateş, suikastın ardından Kılavuz ve Tolgahan Demirbaş'ın FaceTime'dan görüştüğünü ve bu bağlantının açık olduğunu ifade etti. "Kılavuz'un kaldığı evde yakalandı Tolgahan Demirbaş. Cinayetten sonra Kılavuz ve Demirbaş’ın görüşmeleri var. Bağlantısı çok açık" dedi.

"DELİLLER KARARTILIYOR"

Ayşe Ateş, Kılavuz’un ve diğer şüphelilerin cinayet sonrasında delilleri kararttığını, telefonları yok edip sıfırladıklarını iddia etti. "Emre Yüksel ve Tolgahan Demirbaş gözaltına alındı, bırakıldı; alındı, bırakıldı. O arada deliller karartıldı" dedi.

ATEŞ'TEN BAHÇELİ'YE YANIT

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Ülkü Ocakları ve MHP ile ilgili yapılan suçlamaları reddettiğinin soulması üzerine Ayşe Ateş, "İsnat ve itham yok. Deliller ortada. Her şey gözler önüne serilmiş" dedi. Ayşe Ateş, tutuklanan kişilerin Ülkü Ocakları ve MHP'ye mensup olduğunu hatırlattı.

"KATİLLERİN YARGILANMASINI İSTİYORUM"

Ayşe Ateş, kocasının katillerini aradığını ve onların yargılanmasını istediğini belirtti. "HTS ve PTS kayıtları, aralarındaki yazışmalar ortada. Tutuklananların hangi kurumlardan olduğu belli. İçeride Ülkü Ocakları’na ve MHP’ye mensup tek bir kişi yokmuş gibi ifadeler kullanılıyor. Oysa tutuklu taksici, oto kiralamacı ve kiralık katillerin dışındakiler bu iki yapıya mensup" dedi.

"DİĞER SORUMLULAR KİMLER?"

Ayşe Ateş, suikastla bağlantılı olduğunu iddia ettiği diğer isimleri de açıkladı: "Yıldırım ve Kılavuz, Ömer Şanlı, Burak Kılıç, Gürsel Horat ve Suat Yılmazzobu. Hem Sinan hem de benim hakkımızda bilgi toplayan, kiralık katil arayan bu isimler ilk iddianamede yok. Elini kolunu sallayarak dolaşıyorlar."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN