Aziz İhsan Aktaş davasında hapis cezası alan Utku Caner Çaykara’dan açıklama: Masumiyetim ortaya çıkacak

Aziz İhsan Aktaş davasında hapis cezası alan Utku Caner Çaykara’dan açıklama: Masumiyetim ortaya çıkacak

Aziz İhsan Aktaş davasında “rüşvet alma” suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan, “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasından ise beraat eden görevinden uzaklaştırılmış Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, kararın ardından ilk açıklamasını yaptı. Kararı “haksız” olarak nitelendiren Çaykara, “Kararın bozulacağına dair inancım tamdır. Masumiyetim de ortaya çıkacaktır” dedi.

Aralarında CHP’li 7 belediye başkanının da bulunduğu, 5’i tutuklu 200 sanığın yargılandığı Aziz İhsan Aktaş davasında kararın açıklanmasının ardından Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Mahkeme, Çaykara’nın “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasından beraatine karar verirken, “rüşvet alma” suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Çaykara, hakkındaki mahkumiyet kararının belediye başkan adaylığı dönemine ilişkin bir iddiaya dayandığını belirterek suçlamanın “tamamen dayanaksız” olduğunu savundu. İstinaf ve Yargıtay süreçlerine işaret eden Çaykara, kararın bozulacağına inandığını ifade etti.

“TAMAMEN DAYANAKSIZ BİR İDDİA SEBEBİYLE MAHKÛMİYETİME HÜKMEDİLDİ”

Çaykara’nın açıklamasının tamamı şöyle:

“Kıymetli Komşularım, 433 gün tutuklu yargılandığım, ailemden, sevdiklerimden ve siz Avcılarlı komşularımdan uzakta geçirdiğim yargılama sürecinin dün itibarıyla sonuna geldik.

Gençliğimin ilk yıllarından itibaren ülkemin geleceği ve bu cennet vatan üzerinde yaşayan her bir yurttaşın hakkı için mücadeleden asla kaçınmadım. Bu uzun ve çetin yolun en değerli adımı olan Avcılarlı komşularımızın güveni ve rekor oyuyla seçilerek bu güzel kente hizmet etmeye başladım.

Avcılar’ın sorunlarına çözüm bulmak, Avcılarlıların hakkını gözetmek için göreve geldiğimiz ilk günden itibaren gece gündüz demeden çalışırken, 31 Mart 2024 yerel seçim dönemine ilişkin bir iddia ile tutuklandım ve hemen ardından görevden uzaklaştırıldım.

Bugün geldiğimiz aşamada ise hakkımda atılı ihaleye fesat suçlamalarından beraat ederken, belediye başkan adaylığım döneminde öne sürülen ve tamamen dayanaksız bir iddia sebebiyle 6 yıl 8 ay süreyle mahkûmiyetime hükmedildi.

“KARARIN BOZULACAĞINA DAİR İNANCIM TAMDIR”

Hakkımda verilen kararın istinaf ve Yargıtay süreci devam etmekte olup, kararın bozulacağına dair inancım tamdır. Özgürlüğümden mahrum bırakılarak başlatılan süreç sonunda verilen bu haksız karara rağmen masumiyetim de ortaya çıkacaktır.

Ayrıca benimle aynı gün özgürlüğünden mahrum edilen değerli yol arkadaşım, Avcılar Belediye Başkan Yardımcımız Erhan Daka’nın tahliye edilmesi ve ailesine kavuşması bizlere büyük mutluluk yaşatmış, teselli kaynağı olmuştur.

Sürecin ilk gününden itibaren desteğini bir an olsun esirgemeyen, her zaman yanımda olan yol arkadaşlarıma, kıymetli Avcılarlı komşularıma ve ülkemizin her köşesinden bana güvenini ileten tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim.

Adalet elbet tecelli edecek, hakikat mutlaka ortaya çıkacaktır.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN