Babacan Mehmet Şimşek'i eleştirdi: Kendinizi bitiriyorsunuz

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Babacan, Polatlı'da bir belediye başkan adayı tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, iktidarın ekonomi politikalarını ve özellikle Kur Korumalı Mevduat uygulamasını ele aldı. Babacan'ın Mehmet Şimşek'e, "Cumhurbaşkanının saçma sapan uygulamalarını meşru göstermeye çalışırken, kendinizi bitiriyorsunuz" diyerek yüklenmesi dikkat çekti.

BÜŞRA AKDAŞ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eski çalışma arkadaşı ve şimdiki Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yönelik sert eleştirilerde bulundu. Polatlı'daki Belediye Başkan adayı tanıtım toplantısında konuşan Babacan, mevcut ekonomi politikalarını ve Merkez Bankası'nın uygulamalarını eleştirdi. Kur Korumalı Mevduat'ı "asrın ekonomi felaketi" olarak nitelendiren Babacan, devletin şeffaf olmadığını vurgulayarak, hükümetin doğru hesaplardan kaçtığını iddia etti. Ayrıca Mehmet Şimşek’e, "Cumhurbaşkanının saçma sapan uygulamalarını meşru göstermeye çalışırken, kendinizi bitiriyorsunuz" diyerek seslendi. Babacan, Merkez Bankası'na yönelik spekülasyonlara ve dedikodulara da değinerek, şeffaflık ve doğruluk çağrısında bulundu.

'ASRIN EKONOMİ FELAKETİ'

Kur Korumalı Mevduat'ı "asrın ekonomi felaketi" olarak tanımlayan Babacan, hükümetin şeffaf olmadığını vurgulayarak, ekonomi yönetiminin açıklık ve doğruluktan uzak olduğunu savundu. Babacan, Suudi Arabistan, Katar, BAE ve Rusya’dan alınan borç miktarları ve bunun karşılığında ne verildiği gibi konularda hükümetin hesap vermesi gerektiğini dile getirdi.

'MERKEZ BANKASI ŞEFFAF DEĞİL'

Ayrıca, Merkez Bankası'nın döviz satışlarına ilişkin şeffaflık eksikliğine dikkat çeken Babacan, bu durumun Türk Lirası'nın değerini koruma görevini yerine getiremeyen Merkez Bankası'nın itibarını zedelediğini belirtti. Babacan, vatandaşlardan fedakarlık beklenirken hükümetin de şeffaf olması gerektiğini, milletin parasının nasıl kullanıldığının açıklanmasının zorunluluk olduğunu vurguladı.

MEHMET ŞİMŞEK'E YÜKLENDİ

Babacan'ın eleştirilerinin hedefinde özellikle Mehmet Şimşek vardı. Babacan, Şimşek'e "Cumhurbaşkanının saçma sapan uygulamalarını meşru göstermeye çalışırken, kendinizi bitiriyorsunuz" diyerek, Şimşek'in itibarını ve güvenirliğini kaybetme riski altında olduğunu ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN